Harper Steele kom ut som transkvinna 2022 då hon mailade ett brev till alla sina vänner med rubriken ”Här är en knasig sak”. En av dessa var komikern Will Ferrell som Harper Steele träffade då båda jobbade med Saturday Night Live där Steele var manusförfattare mellan 1995-2008.

Responsen från alla Steeles vänner var kärleksfull och välkomnande, men de visste inte riktigt hur de skulle stötta Steele på bästa sätt. Will Feell erkänner i en intervju med nöjesbranschtidningens webbsändningar Variety att han hade ”noll koll på transcommunityt”.
– Jag hade träffat transpersoner, men hade ingen nära i mitt liv. Så detta var ett nytt territorium för mig och det är därför jag tycker den här filmen är spännande att göra. Den ger oss i cis-communityt en chans att ställa frågor, lyssna och finnas där för en vän och prata om resan.

– Och den berättar också om en cis-vän till en transperson som genomgår en egen resa, säger Harper Steele i intervjun.

Filmen Will & Harper har alltså inte fått officiell distribution än, men visst blir man nyfiken när man läser beskrivningen ”När Will Ferrell får reda på att hans nära vän sedan 30 år kommer ut som transkvinna bestämmer sig de två att ge sig ut på en roadtrip genom USA för att ta sin vänskap till en ny nivå i ett intimt porträtt av vänskap, transition. och USA”.