Motionsckness jobbar ibland med gitarr och ibland på piano med sin drömska stil och ett textmässigt innehåll som kretsar kring tonårsliv, att vara queer och psykisk ohälsa. Nu kan alltså han vinna Gaffa-priset, som är en musiktävling ordnad av just musiktidningen Gaffa och utses av de som streamar, köper, lyssnar och älskar musik.

– Ingen jury alltså, och det är så stort att ha blivit nominerad, eftersom att det innebär att folk faktiskt älskar min musik, berättar Motionsckness för QX.

Första röstningsomgången pågår till den 15 februari med en massa olika musiker och band i varje kategori. Därefter framställs en lista med de fem mest röstade kandidaterna i varje kategori, som man då kan rösta i. Den omgången pågår mellan den 16 och 23 februari.
Bakom Motionsckness står heter Milo-Lee, en 17-årig musiker från Göteborg som skriver mycket om sina upplevelser som queerperson,
– Jag skriver främst som en transkille och då om min könsdysfori. Men jag skriver också om generella tonårsproblem som psykisk ohälsa och olika sorters relationer. Jag tycker att det är väldigt viktigt att lyfta fram trans-temat i mina texter för att jag vet hur ensamt det kan vara. Att komma ut är något av det svåraste jag någonsin har gjort, och alla mina relationer tog ett slag av det. Nu lever jag i en mer accepterande omgivning, men jag har aldrig känt mig så ensam som jag gjorde då. Jag har inte fått någon könsbekräftande behandling än på grund av de långa kötiderna. Jag tror helt ärligt inte att cis-personer kan förstå hur tufft det är att leva med könsdysfori, så med mina texter vill jag också försöka få dem att förstå. Jag tror att mycket av den transfobin som vi transpersoner upplever dagligen är för att andra helt enkelt inte förstår.
– Jag skriver även mycket om psykisk ohälsa, och det är faktiskt lite av samma skäl. Min psykiska ohälsa är en så extremt stor del av mitt liv, och om inte jag hade fått den förståelsen och hjälpen som jag får så hade jag inte levt idag. Jag vill hjälpa de som lyssnar på min musik att inte känna sig så ensamma. Det blir bättre, men det kan ta lång tid.