Den 28-åriga juristen har en segelbåt med pojkvännen Carl Johan, gillar att åka skidor, backpacka, vara i naturen och att festa och dansa. Och ikväll blir han ”Robinson-Pelle” med hela Sverige.

Hur kommer det sig att du sökte till Robinson?
– Det har alltid varit en stor dröm att vara med för det verkar som en kul och stor utmaning. Så jag sökte, efter att ha blivit rekommenderad, och kom med.

Har du någon favorit från tidigare år?
– Jag har inte tittat så mycket på senare säsonger, utan mer varit inne på amerikanska och australiensiska Survivor. Så jag tar en favorit från när jag var liten, hårfrisörskan Mirre.

Känner du att du var dig själv under tiden på ön?
– Jag var lite orolig att sidor man inte gillar hos sig själv skulle komma fram, men jag var mig själv ganska bra. Jag gick in lite ”cold hearted” och var inställd på att bara köra spelet men sen börjar man ju att tycka om folk. Man skapar riktiga relationer som man inte bara kan ge upp hur att som helst.

Vad saknade du mest under tiden på ön?
– Min kille Carl Johan och livet hemma. Enkelheten och valmöjligheterna man har, att till exempel kunna äta vad och när man vill.

Hur länge har du och ”Calle” varit ihop?
– I tre år. Vi bor ihop i Årsta.

Berättar du att du har pojkvän i programmet?
– Det kommer fram. Jag gillar både tjejer och killar och brukar inte sätta etikett på mig, jag kan ha den läggning som folk än vill ge mig. Det är liksom ingen stor grej, och så har det varit hela mitt uppväxt. Jag har vuxit upp i en väldigt tillåtande miljö och aldrig känt behov att komma ut. Jag presenterade min första kille och sen var det inget med det.

Din personliga sak, ögonbrynsfärg, var nog den mest bögiga personliga sak jag hört att nån haft med sig?
– Haha, jag är rödhårig och alla som är rödhåriga vet att ögonbrynen är rätt bleka. Det är säkert en look som många trivs med men inte jag. Och jag ville vara snygg till slutet (skrattar). Men det var ett bra val och många kunde bonda över färgen.

Hur var det att tävla män mot kvinnor?
– När vi fick reda på det var tjejerna gladare, medan killarna inte gillade det alls. Och det märks i programmet. Det enda jag tänkte var att jag skulle åka direkt, eftersom de andra killarna säkert var överlevnads-snubbar som skulle tycka att jag var en idiot som tagit med ögonbrynsfärg…

Du har ett gäng tatureringar…?
– Ja, jag skaffar nya varje år. Det är en kul grej och betyder inget speciellt. Jag tycker bara att det är snyggt med tatueringar.

Tänkte man på sex på ön?
– Nä, det skulle jag inte säga. Jag tycker folk brukar bli ”island hot” sådär, men när man väl var där var det nåt med dödsvälten som gjorde att man inte direkt var ”där” med den typen av känslor.

Du är jurist, inom vilket område?
– Jag jobbar på affärsjuridikbyrå med kommersiella avtal. Jag har en master i Human Rights Las, men den använder jag inte i mitt vardagliga jobb.

Vad blev din roll i Robinson?
– Jag hade ju tänkt att ligga lågt till en början och sen dra på högsta gasen. Men det är svårt att ha ”eyes on the price” när man väl är där. Ni får se…

Robinson sänds söndag-torsdag med premiär i kväll den 17 mars på TV4 Play och TV4.