Marija Knez, och Imaa Queen ska fira sina släpp på The Blue Oyster den 1 mars tillsammans med artisten Raven, som också skrivit Imaas låt.

Berätta om era låtar, hur kom de till!
Marija:  Min låt är en gammal låtidé med text som jag skrev för länge sedan och som handlar om när man går igenom ett ”heartbreak” och försöker processa det. Hur man är kvar i minnena men är redo att släppa, samtidigt som man inte kan låta bli att tänka på vad som kunde ha varit och blivit. Väldigt lesbiskt, med andra ord (skrattar).

Imaa: Freaks come out kom till genom ett samarbete med artisten och låtskrivaren Raven Reii där vi experimenterade med olika sound och uttryck, och som kan tolkas på olika sätt. Att bejaka sitt innersta freak eller när man genom kärleksvåndor går igenom en massa freakiga känslor.

Hur kommer det sig att det blir gemensam fest på Blue Oyester den 1 mars?
Marija: Jag och Imaa har genom åren stött på varann ute i vimlet men blivit nära vänner sedan en tid tillbaka. Så att göra en gemensam releasefest kändes som en väldigt naturlig och rolig grej att göra! Jag lärde känna Raven Reii när jag drev min queerbar förra året och hade både Raven och Imaa som gästartister. Vi har sedan dess hållit på med olika projekt ihop och lär ha många fler i framtiden. Vi gillar varann, helt enkelt.

Vi har sett dig Maria som festfixare tidigare men du är också artist, beskriv din musikaliska inriktning?
Marija: Jag har ju rötter i soulen och sjungit i olika band genom åren men vad gäller egna låtar jag skriver så märker jag att jag hamnar i något slags elektroniskt ingenmansland. Jag har försökt beskriva  Could’ve been men märker att det i princip inte går. ”Kanske lite filmisk” är det närmaste jag kommer (skrattar).

Är det viktigt att visa att man är en queer artist även i texterna?
Marija: Huvudsaken är liksom att musiken på något sätt berör, att rösten berör. Och jag betonar gärna att det är lesbisk kärlek jag sjunger om. Alltid. Även när jag sjunger coverlåtar med band så gör jag alltid om texten till ”her” och ”she”. Det är viktigt för mig att normalisera och representera oss gays, och speciellt lesbisk kärlek. Ni bögisar har så många representanter redan (skrattar).
Imaa Queen: Jag tycker att det är viktigt att veta vad det är vad man förmedlar. För mig är mina största budskap, queer budskap, att få vara sig själv, leva ut, konst, skapa, könslös och så vidare. Vilket absolut behövs mera här i Sverige då jag tycker att det finns så extremt mycket straight musik och musik som i min åsikt ibland blir en motpol när man ska sätta på brudar i en bil och host host ”Epa Dunk” till exempel. Eller rapp och hip hop som tur är börjar användas av queera artister också.

Vad händer den 1 mars då?
– Releaseeventet hålls på Blue Oyster vilket känns extra bra då det är en gay och väldigt inkluderande bar! Vi är tre väldigt olika artister med diametralt olika låtar och uttryck vilket gör det hela bara så fantastiskt kul att göra. Det blir bögigt, lesbiskt, queer, musikaliskt, gala, lite överraskningar och en alldeles underbar fest!