I tio avsnitt, med start idag den 24 april, får vi följa sex stockholmsflator, med helt olika bakgrund och liv. QX träffade tjejerna inför premiären. Möt Charlotte, Karolina, Matilda, Rebecka, Cindy och Jennie.

På väg upp till Radissons skybar ber fotografen Peter Knutson oss att hålla nere volymen, så att vi inte stör hotellgästerna under plåtningen i baren. Alla tittar på Matilda Karlsson, uppklädd till tänderna med glittrig tight klänning och ett galahalsband, och så röda läppar. Alltid röda läppar. Hon är rätt vild, eller inte rätt. Hon är nog den vildaste jag träffat. Brukar stöta på henne ute i vimlet och hon hånglar gärna med sin heterokompis Ebba. Matilda flörtar så ofta hon kan med heterotjejer.
– De är utsvultna, så det räcker med en liten komplimang.
Alla vet att Matilda inte kan vara tyst, så fotografen säger:
– Ni kan väl stå vid garderoben, medans jag ställer upp blixten och riggar, då blir ju ingen störd.
Vi ropar i mun på varandra:
– Nu när vi väl kommit ut ur garderoben lär vi inte gå in i den igen.
Det är just det tjejerna vill få fram i serien, att man ska vara stolt för den man är.
– Jag är flygvärdinna och har nya kollegor vid varje flygning, så jag får komma ut varje dag. Jag börjar bli trött på frågor som ”när kom du ut?” och ”hur har lesbiska sex?”, säger Matilda.


– Jag brukar ställa motfrågan ”när kom du ut som hetero?”, säger Rebecka.
31-åriga Rebecka Tudor är en gift präst och kanske den mognaste av tjejerna. I serien läggs stort fokus på hennes längtan efter barn och att bilda regnbågsfamilj.
Hennes fru beskriver hur de träffades och säger att Rebeckas djupa röst var omtalad i flatvärlden. En röst så djup, att det låter som hon pratar med sitt kön, lät det. Så varje gång Rebecka ska säga något så börjar jag att tänka på det.
Matilda är först ut ur hissen och beställer en bärs, tätt följd av Cindy Jensen. Jag tänker att det var tur att vi valde att plåta tjejerna vid en bar.
Man förvånas över 32-åriga Cindys närvaro och kaxighet. Hon kom ut först som 29-åring och är den som har utvecklats mest under resans gång.
– Jag har blivit mer självsäker och sedan programmet har jag åkt till Finland och dejtat.
Vad gjorde du där?
– Jag dejtade och grillade korv.
Var det inte möjligt innan programmet?
– Jag vågar mycket mer nu och har accepterat att jag är gay. Det existerade inte tidigare.
Karolina tittar på bilden som fotografen tagit på tjejerna i baren.
– Min arm ser så stor ut! utropar hon.
Jag säger att jag tycker att hon ska vara stolt för sina muskulösa armar och frågar var hon har rullskridskorna. 35-åriga Karolina G Berglöf lever, andas och drömmer om rollerderby och har nästan alltid på sig rullskridskorna. I serien kommer vi att få följa hennes jakt på SM-guldet.
Matilda undrar varför jag ser så pillemarisk ut och ler när jag tittar på henne.
– Du ger mig samma blick som på första dejten när man käkar strips och mjukglass på Max. Med andra ord: ”är du kär”?
Jag vet inte om jag varit på en Maxdejt någon gång. Jag är knappt vaken när nattklubbarna stänger vid klockan tre. Jag har inte heller lyckats med konststycket att få till en karuselldejt, vilket hon gjort en gång. Det var inte så att dejten var som en berg- och dalbana, utan hon bjöd faktiskt en tjej på en åktur i en karusell på Pride.
Producenten Lina Åström räcker över en öl till Matilda, när vi alla satt oss för intervjun. Jag skrattar lite för mig själv och tänker att den här tjejen kan få tjejer till vad som helst.
Jag frågar vad det är Matilda söker och hon säger att det är en relation med en bra person.
– Det är egentligen väldigt basic, kvinnan måste behandla alla bra. Är hon dum mot en servitris går det bort. Och sedan måste man ha fin ögonkontakt, säger hon och blinkar.
Vad kommer man att få se i programmet?
– Man får se Matilda naken, bara det gör det värt att titta, säger Karolina.

[image id="103949" align="left"]Hela intervjun med de sex flatorna hittar du i QX aprilnummer som du gratis kan ladda ned här: