Sophia Bush spelade Brooke Davis i ett av 00-talets mest populära tv-serier One Tree Hill och är ett välkänt ansikte världen över.

Förra året skilde hon sig från maken Grant Hughes och sedan dess har det tisslats och tasslats om att Hollywoodstjärnan inlett en lesbisk relation med tidigare fotbollsmålvakten för USA:s landslag Ashlynn Harris. I en cover story med tidningen Glamour, berättar hon nu att det stämmer.
– Bonusen med hela den här resan är att jag spenderar varje dag med en person vars närhet är som att bli upplyst av solen.

Och regnbågsvärlden har omfamnat henne med öppna armar.
– Jag har upplevt så mycket trygghet, respekt och kärlek i det queera communityt, som en allierad hela mitt liv, att när jag blev en del av det kände jag redan att det var mitt hem, berättar hon och fortsätter:
– Jag har alltid vetat att min sexualitet är på ett spektrum. Just nu tror jag att ordet som bäst definierar mig är “queer”. Jag kan inte säga det utan att le, faktiskt. Och det känns ganska fantastiskt.

One Tree Hill-skådisen går även in på homofobiska hatet hon fått motta sedan hon ”kom ut”.
– Jag minns hur en av mammas vänner ringde och sa “Nej, det här kan inte vara sant. Jag menar, din dotter är inte gay”, berättar hon och fortsätter:
– Min mamma kände att det var uppenbart, från sättet vännen betonade ordet, att hon var dömande. Min mamma sa då “Åh älskling, jag tror att hon är ganska gay. Och hon är lycklig”.

Nu har en tyngd lyfts från hennes axlar.
–  Jag känner äntligen att jag kan andas. Jag tror inte jag kan förklara hur stort det här är.