Strula handlar om det kaosiga livet i tonåren. Och inte minst sagt kaosig blir Michelle och Nadias relation när Nadia utger sig för att våra någon hon egentligen inte är. 23-åriga Donia Movazzafi, som spelar Michelle, berättar mer om sin skådespelardebut.

– En av mina främsta passioner har alltid varit filmvärlden. Jag växte upp framför tv:n och spenderade flera timmar om dagen att kolla filmer och serier – alltifrån persiska filmer till amerikanska serier. Jag har en kandidat inom medieteknik men under hösten 2023 fick jag ett ryck och sökte in till Vancouver Film School i Kanada.

Hon blev antagen snabbt och berättar att skådespelarutbildningen har varit en ”otrolig resa”
– Det var en milstolpe för mig. Varje morgon vaknade jag upp med fjärilar i magen om hur jag skulle lära mig något om en värld jag alltid hade drömt om.

Och nu är du med i Strula! Hur känns det?

– Det känns fortfarande så sjukt. Jag blev kontaktad av SVT 2 månader efter att jag kom tillbaka från Kanada. Alltså, det känns verkligen som en ”dream come true”. Men jag måste erkänna – att se sig själv på tv är obehagligt (skrattar).

Du spelar Michelle – en hbtqi+-karaktär. Hur är det?

–  Det var en utmaning för mig som då är hetero men jag ville verkligen förmedla Michelles känslor på ett autentiskt och naturligt sätt, speciellt hennes relation till Nadia. Det var viktigt för mig att publiken skulle kunna förstå hennes känslor. Men det var verkligen spännande att utmana mig själv på det sättet.

Berätta lite om Michelles relation till Nadia.

–  Michelles relation till Nadia är både komplicerad och intensiv. Det började oskyldigt en kväll när de träffades på klubben – men det fanns en omedelbar attraktion mellan dem som man kände av när de sprang på varandra några dagar senare. De började lära känna varandra på ett djupare plan, Nadia imponerade på Michelle genom att berätta historier om sitt liv – även om det mesta var påhittat. Det är en relation som jag tycker utforskar teman kring sanning, förtroende och självupptäckt.

Varför är det viktigt med representation i tv enligt dig?

– Representation i tv är otroligt viktigt eftersom det skapar en mer inkluderande och realistisk bild av samhället vi lever i. För mig som skådespelare, var det en ära att få bidra till denna representation genom att spela en hbtqi+ karaktär, säger Donia och fortsätter:
– Det är inte bara en fråga om att visa mångfald på skärmen – det handlar om att lyfta fram de som historiskt sett inte fått ta plats i mainstream-medier. Det stärker också självkänslan hos de som ser sig själva representerade, speciellt unga, och förhoppningsvis kan inspirera dem att känna att de också har en plats och en röst i samhället.

Vad har du själv för relation till regnbågscommunityt?

– Min relation till regnbågscommunityt är fylld av kärlek och respekt. Jag har alltid beundrat den styrka och mod som communityn visar genom att kämpa för sina rättigheter och uttrycka sina sanna jag trots alla fördomar, säger Donia och fortsätter:
– Jag tror starkt på att sexualitet är ett spektrum där vi alla befinner oss någonstans. Ett av mina främsta mål som skådespelare är att representera karaktärer ärligt och bidra till en starkare förståelse och acceptans av alla sorters identiteter.

Vad händer nu? Har du några andra skådespelar-planer på g?

– Händer inte så mycket just nu, men lite smått och gott på g!