Du har tidigare sagt att du drömt om att vara med i Eurovision, hur är det att befinna sig i ESC-bubblan?
– Det har varit fantastiskt! Alla är så snälla och fansen beter sig som att det är julafton hela tiden (skrattar). Det är fantastiskt positivt bland artisterna också och alla stöttar varann, och är så glada trots att det är en tävling.

Är det någon låt som vuxit för dig längs vägen?
– Jag har alltid älskat The Code, men att se Nemo på scenen är fantastiskt. Hen är en otroligt performer med en grym röst. Det har varit så coolt att se låten och hen växa. Och Alyona Alyona & Jerry Heil från Ukraina. De är så bra och passionerade i vad de gör. Bambie Thugs Doomsday Blues gillar jag också.

Vilken del i Dizzy gillar du bäst?
– Jag gillar mittenpartiet när syntbasen kommer in och jag sjunger ”there isn´t an end, there isn’t a start. I don´t want to stop...” ja, det är ett kul ögonblick.

Har ESC-bubblan var så gay som du trodde?
– Den har varit ännu mer gay! (skrattar). Tidigare år har det varit gays med, men i år är verkligen HBTQ+kvoten hög! Och det är inte bara på scenen, utan presspersoner, bakom scenen och fansen så klart. Det har överträffat mina förväntningar.

Vilket var ditt första Eurovisionminne?
– Åh! Gina G 1996 med Ooh aah Just a Little Bit. 1996, 1997 och 1998 är ikoniska ESC-år för mig. jag älskade Gina G och var ett stort fan när jag såg det med mina föräldrar. Det var liksom kvällen man fick stanna uppe länge och det var fest hemma.

Du släppte nyligen en låt med vår ESC-stjärna från 2018, Benjamin Ingrosso, vilket var en remix av hans Kite?
– Ja! Jag hörde hans låt och vi låg på samma skivbolag, så det kändes rätt. Jag älskar honom, han är en stjärna och det var kul att ses och snacka om Eurovision-upplevelsen, som vi nu båda delar.

Om du skulle arbeta med någon annan svensk artist, vem skulle det vara?
– Jag älskar Robyn. Men vem gör inte det? Sen måste jag ju säga Marcus & Martinus såklart.

Vad lyssnar du på nu?
– Jag älskar disco som Donna Summer, mycket äldre. Men så vaknade jag imorse och ville höra Kate Bush och Jeff Buckley så jag har ganska varierad musiksmak. Det varierar från dag till dag.

Om du idag fick stoppa ett namn i ett förslutet kuvert på den du tror vinner, vem skulle det då bli?
– Jag tror Nemo från Schweiz är mitt förstahandsval, och sen Angelina Mango från Italien. Det är mellan dem just nu.