Sköna april byttes mot en riktigt ruggig majstart och den traditionella Hattparaden utmed Norr Mälarstrand har två gånger fått flyttats fram så att fjädrar och annat fint inte skall blåsa bort.
Så nu – mitt i brinnande valtider – är det med sol och värme hög tid att borsta av de finaste av fina hattar och ta sig till vattenbrynet vid bensinmacken på Norr Mälarstrand på söndag 15.00.
Paraden går så under ledning av Butchessa till Mälarpaviljongen där publiken hyllar och en jury väljer vinnare med finfina priser till bästa hatt.
Men innan valet görs har det sytts ihop en EU-valdebatt som leds av RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund. Till debatt kommer Vänsterpartiets förstanamn Malin Björk, Carl-Oskar Bohlin på moderaternas lista, FIs Alexandra Byröd, Miljöpartiets Linnea Engström, Fredrick Federley från Centerpartiet, Socialdemokraternas Jytte Guteland, Jenny Sonesson från Folkpartiet, Henrik Ehrenberg från Kristdemokraterna och så Piratpartiets ordförande Anna Troberg.
– Mälarpaviljongen med sin personal från alla världens hörn står för öppenhet, mångfald och tolerans under regnbågens färger, berättar paviljongens Arto Winter om eventet. Vi har bjudit in alla partier som delar alla dessa viktiga värderingar till ett samtal om vikten att gå och rösta i EU valet och om mänskliga rättigheter och HBTQ-rättigheter i synnerhet.
Winter berättar även att man planerar för en uppföljning i september inför höstens val och fyller i om hattparadens tema.
– Vad gäller hattar efterfrågas som alltid mångfald och tolerant attityd till andras avvikande hattar!
Och medan solen så övergår i rosébränna kommer Söderns Trio att göra oss lyckligare med jazzmusik. Som tidigare år styrs Hattparaden upp av Leo.b.