Vad har du för förhållande till Eurovision?
– Åh, långa kvällar som liten pojke med familjen. Sen förlorade jag intresset under många år, men kom tillbaka för fyra-fem år sedan. Jag tror att det var exemplevis artister som Måneskin som bidrog till det, de såg så fria ut och hade så kul, det inspirerade mig att en dag vilja tävla.

Vilken är din favorit av de belgiska bidragen genom åren?
City Lights med Blanche. Hon är en av våra bästa sångerskor och jag tycker hennes låt 2017 var otrolig. Nu studerar hon film, men jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka till musiken.

Vad tycker du om Marcus & Martinus?
– De är kul killar som är en ny bekantskap för mig. Jag brukar dansa till deras låt när jag duschar. Den får mig att känna mig som en tonåring igen.

Berätta om din scennummer!
– Jag ville ha mikrofoner runt mig, de symboliserar kören som kommer in i slutet. Kören på studioinspelningen består av ”vanliga” människor från hela världen. Man får ju inte ha så många med sig på scenen så då blev mikrofonerna en symbol för alla de där rösterna. Det blir nästan som en bur runtom mig där jag slår mig fri. Mina kläder är designade av Elke Hoste som har jobbat med Smashing Pumpkins och Madonna. Hon har flamländskt påbrå och studerar design i Antwerpen.

Sarah Louise Bennett

Du är en av jurymedlemmarna i Drag Race Belgique! Hur kommer det sig?
– Jag var stort drag-fan innan jag kom med där. För mig är scenen så inspirerande. Det finns en kamp bakom all show och glitter, en vilja att säga något. och för mig som artister är det så häftigt att kunna den elden. De tunga berättelserna bakom gör att varje uttryck har en betydelse. Drag är normbrytande, och jag älskar hur det ligger en tanke bakom varje detalj. Det var ett självklart ja från mig när jag fick frågan. Jag är nog den snällaste domaren i världen, jag är mer av en fanboy (skrattar).

Hur är dragscenen i Belgien?
– Dragscenen i Belgien är otroligt spännande. Det är en härlig mix av den alternativa scenen och mainstream-scenen. Det är inte bara dragqueens utan mycket konst och teatrala uttryck. Och jag tror verkligen att drag och Eurovision komma närmre ihop eftersom de rör sig i samma sfär. Nicky Doll ska ju kommentera för Frankrike, och Elecktra och Tia Kofi intervjuade på turkosa mattan.

Du har en gång sagt att du är bisexuell, men har sedan tagit tillbaka det och sagt att du inte tror på etiketter, hur ser du på detta idag?
– Jag tror på ett liv utan etiketter. Jag känner inte att jag måste kategoriseras på det sättet. Jag älskar den jag vill, har inga regler och känner mig fri. Jag blir kär i själar, personer…

Ser du dig som en del av HBTQ+communityt?
– Absolut. Jag ser mig som en queer konstnär, och queer kan för mig betyda så mycket. Jag gillar att vara öppen, jag tror inte att man ska vara så säker på allt. Jag är ingen militant aktivist, men genom att vara med i Drag Race, stå för att man ska få uttrycka sig som man vill och vara öppen med min konst, så hoppas jag att unga kan inspireras att göra vad de vill.

Favoriter bland svenska musiker?
ABBA är en av världens bästa popakter, deras musik lyssnar jag ofta på. Och Loreen är ju otrolig!

Gustaph representerade Belgien förra året, känner du honom?
– Vi pratade i telefon i en timme igår, så vi är goda vänner. Jag var så besviken efter min första repetition eftersom jag satt så mycket press på mig, och han kunde ge goda råd och påminna mig om att det är normalt att kunna sig så. Jag vet att många drev med honom innan men han slutade på sjundeplats och det var fantastiskt. Han är en otrolig människa.

Vem är din favoritdragqueen?
– Oj, vilken svår fråga! Men spontant kommer jag att tänka på Sasha Velour och Aquaria och, såklart alla belgiska queens.

När är festen slut för dig?
– Aldrig. Partyt är tyvärr aldrig slut för mig. Jag är alltid sist kvar på dansgolvet.