Ni såg va? Det ska väl nu mycket till för att Kroatiens Baby Lasagna nu inte ska ta hem segern i Eurovision Song Contest 2024?
Herregud vilket tryck det var i arenan när den blonderade 28-åringen brände av sin röjiga Rim Tim Tagi Dim! Snacka om att gå igenom rutan! Att folkrösterna på lördag kommer hamna där är det ingen tvekan om, men nu börjar i alla fall jag också luta åt att lill-lasagnen kommer att höjas i juryrum runt om i Europa. Om de satte fjolårets finska Käärijä hyfsat höjt borde detta funka än bättre då nämnda finska sångare kanske inte var helt säker i tonerna. Rim Tim Tagi Dim är galet effektiv och jag siar att den kommer jama sig upp på många Spotify-listor i natt. Heja!

Låt oss också nämna Irlands Bambie Thug. Den icke-binära artisten bjuder verkligen på SHOW i tre minuter och det går inte att slita blicken från rutan under de tre minuterna med tatuerad dansare, ljuständ hexagon, häxgap och jazzbalett. Låten är ju icke lyssningsbar, men de där tre minuterna fångar verkligen tittaren. Och hur mycket älskar man inte klädbytet med transklänningen i slutet? Det där kommer att bli höga poäng i finalen från folket. Men juryn? No.

Till final gick också väntade favoriterna Ukraina och Litauen, våra grannar Finland, fina Portugal, dansanta Cypern, och återkommande Luxemburg. men också överraskningarna Slovenien och Serbien. Jag tippade alltså rätt på åtta av tio. Jo tack.

Men hallå, vilket otroligt snyggt och tryggt program!
Öppningen med Eleni Foureira, Eric Saade och Chanel var magiskt snygg, där nämnda damer glänste starkast i vansinniga dansnummer. Fasiken vilka dansstjärnor vi har i Sverige! Saade kuppade också in en Palestina-sjal runt handleden, ett modigt ställningstagande för hans faders ursprung. Ingrossos show var också den ursnygg, men aningen lång. Men äh, Benjamin är en fantastisk artist, kanske en av Sveriges just nu starkaste live-akter, och det var snyggt att ge honom utrymme.
Petra Mede och Malin Åkerman var ju bara galet grym som duo, och manuset signerat Edward Af Sillén och Daniel Rehn var lika vasst som alltid. Publiken skanderade ”Petra! Petra! Petra!” och hennes ”Grindr”-skämt (när det tipsades om Eurovision-appen) gjorde knappast hennes popularitet mindre bland ESC-fansen. Ikoniskt! Och öppningen som väntar i semi 2 kommer knappats göra duon mindre populär…