2022 lade Ellen DeGeneres ner sin världskända talkshow efter att anställda kritiserat programledaren för att ha varit elak när kamerorna var av. De anklagade henne för att ha favoriserat, mobbat, varit rasistisk, ”otrevlig och kall” och arbetsplatsen har beskrivits som ”toxic”.

Även flera av Degeneres gäster gick ut med sina dåliga erfarenheter av tv-stjärnan. I en intervju med Rolling Stone sa artisten Greyson Chance att han ”aldrig träffat någon som är mer manipulativ, självcentrerad och opportunistisk än vad hon är”.

Efter all uppståndelse valde Warner Media, som står bakom intervjuprogrammet, att starta en internutredning. Strax därpå meddelade Ellen Degeneres Show-värden att hon efter 19 säsonger skulle lägga ner showen. Hon sa att det berodde på att hon är en ”kreativ person” som ständigt behöver ”utmanas”, och att showen ”inte längre var en utmaning”.

I april, under premiären av sin standup-turné i Los Angeles, skämtade komikern om att hon blivit ”kickad från showbiz” och att ”det inte finns elaka människor i showbiz”.

Men nu kommer hon tillbaka med sitt sista komediprogram  – och på Instagram har hon lovat att prata om kontroverserna.
”För att svara på alla frågor – Ja, jag kommer att prata om det. Ja, detta är min sista special”, skriver hon.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ellen DeGeneres (@ellendegeneres)

I kommentarsfältet rasar följarna: ”Jag kan tala för alla när jag säger att vi inte vill ha det här. Och vi bryr oss inte”, lyder en kommentar som har fått över 2000 likes. En annan skriver: ”LÅT OSS ALLA INTE TITTA PÅ DET HÄR!”.

Men Robbie Praw, vice vd för Stand-Up och komedi på Netflix, ser fram emot programmet.
– Det finns ingen som Ellen. Hon är en riktig legend och pionjär på så många sätt. Vi kan knappt vänta med att ge fansen ytterligare en av hennes roliga komedispecialer senare i år, säger han i ett uttalande.