Regnbågsfesten intar Malmö

Prideyran har knappt hunnit lägga sig innan det är dags för nästa. Den här gången i Malmö. Filip Filipek som är projektledare/festivalgeneral berättar för QX att det kommer hända en hel del saker att se fram emot.
– Det blir många fester. Regnbågsfestivalen arrangerar en helkväll under fredagen på Moriskan och en parkfest på lördagen. Utöver detta arrangerar våra samarbetspartners en antal fester, exempelvis Wonk på Lördagen, Bee bar hela veckan, Club Transparance (träffpunkt för transpersoner) på fredag, SLM och Whish kommer ha fester, RFSL Ungdom syd kommer ha en fest på söndag, dragshowgala på fredag med mera, säger Filip Filipek.

Regnbågsfestivalens pågår mellan 4-8 augusti och det bjuds på ett fullspäckat seminarieprogram inne på ABF Spånehusvägen 47. Det blir bland annat partidebatt, samtal med Mian Lodalen, Moa Svan med gäster, Newcomer-kväll där HBTQ-flyktingars situation belyses, Robert Hannah föreläser om HBTQ och hederskultur och mycket mer.
– Vi har satsat rejält på att växa i år och nå ut till så många som möjligt med ett så mångsidigt program som möjligt. Vi tror att årets festival blir den största och bästa Malmö Pride någonsin.

Och vad vore en Pridefestival utan parad? Lördagen den 9 augusti utgår paraden från Anna Lindhs Plats klockan 11. Efter det är det parkfet i Fokets park mellan 15-21.

Filip Filipek tipsar om saker ni absolut inte får missa.
1: Torsdagen den 7 aug på Moriska Paviljongen. Partidebatt, samtal med Mian Lodalen och Regnbågsteatern. En helkväll med Politik, humor och underhållning.
2: Lördag 9 aug Regnbågsparaden, Malmös Prideparad. Samling Anna Lindhs Plats Kl 11. Paraden är en av höjdpunkterna i festivalen, här blandas marchen för mänskliga rättigheter med glädje, färg och kärlek.
3: Lördag 9 aug Parkfesten – Somewhere over the rainbow i Folkets Park kl. 15-21. Kända och lokala artister uppträder på scen samtidigt som det är fullt med andra aktiviteter runt om i parken.