Nyligen släppte Karin Agatonne helt akustiska EP:n Love is love och i samma veva kom den söta videon till låten med samma titel som EP:n. Klart vi är mer nyfikna på Karin och hennes musik.

Berätta om dig och din musik!
– Jag kommer från västkusten och har sysslat med musik på olika sätt i hela mitt liv. Jag har bott i Stockholm sedan 2007 och spelade tidigare gitarr i det numera splittrade bandet The Goner. Jag är en singer-songwriter som lägger lika stor vikt vid texten som vid melodin. Jag gillar att berätta någon slags historia och stilen på musiken varierar från avskalat och finstämt till lite råare och ösigare.

Videon är riktigt söt, vilka är tjejerna?
– Det är Kim Thörning från Stockholm Roller Derby och Myra Neander som är skådespelerska.

Är du extra tydlig i musiken med att du skriver om kärlek mellan två kvinnor?
– Ja, i flera av mina låtar, absolut. Sedan handlar ju långt ifrån alla mina låtar om det, utan det finns låtar där det inte alls är lika tydligt som i Love is Love, och självklart låtar som handlar om helt andra grejer.

Är det viktigt, och i så fall varför?
– Ja, det är viktigt tycker jag. Det behövs många öppna musiker på samma sätt som det behövs många öppna personer överallt.

Du har spelat en del på Pridefestivaler, vilken spelning har varit mest kul?
– Oj, svårt att säga. I år körde vi en härlig ”tre artister i rad” på Stockholm Pride, som inleddes av Astor Wolfe, sen spelade jag och sist Frida Selander. Sedan var det också självklart väldigt roligt att få vara med och inviga Norrköping Pride 2013.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Det är väldigt kul att få ut låtarna efter en ganska långdragen produktion, så just nu längtar jag efter att komma ut och spela lite mer igen.

Karins hemsida