Nej, det blev inget Copacabana-bröllop för sångaren som haft hits med Mandy, Could It Be Magic, I Write The Songs, Can´t Smile Without You och såklart Copacabana (At the Copa).

Den 71-årige sångaren gifte sig istället med sin manager Garry Kief under en hemlig ceremoni i deras Palm Springs-hem. Manilow har aldrig kommit ut offentligt så bröllopet var oväntat för omvärlden. Artisten har tvärtom alltid hållit låg profil med det privata och hade inte ens skickat in några papper inför ringbytet av rädsla för att det skulle komma ut i pressen innan själva ceremonin.

Barry Manilow var tidigare varit gift med en kvinna under sextiotalet men sedan dess har det varit tyst om hans kärleksliv. Men nu är han alltså ”out & proud”.
– Han är så nöjd just nu med var han är karriärsmässigt och privat, så nu han bryr sig inte om vad folk tycker och tänker, berättar en vän till paret för tidningen People.
Äktenskapet ser också till att binda ihop artistens viktigaste ännu tightare: Garry Kief är Manilows manager och dessutom VD för Barry Manilow Productions.

Det finns en intressant knorr på den här utkomsten också.
Barry Manilow brukade, tillsammans med en rad andra stora stjärnor som Bette Midler, Gloria Gaynor och Gladys Knight, uppträda på en känt gaybadhus i New York under sjuttiotalet. The Continental Baths låg i källaren på The Ansonia Hotel i New York City och sades påminna om romerska badhus. Lokalerna innehöll ett stort disco, en cabaretlounge, bastubad, våningsängar, en pool och bås. Vissa delar av The Continental Baths hade dessutom larm som varnade när polisen var på ingång och den här verksamheten beskrivs som revolutionerande för gayscenen i New York.
Bette Midler brukade uppträda tillsammans med just Barry Manilow, som spelade piano iklädd bara en vit handduk medan hon framförde låtar vid poolen.
– Jag är fortfarande stolt över mina dagar där, och jag känner att jag var i framkant när det gäller kampen för gayrörelsen. Jag bär mitt smeknamn ”Bathhouse Betty” med stolthet, har Bette sagt i en intervju.

The Continental Baths slog igen 1974 efter att en straight publik upptäckt klubben och bögarna i princip slutade gå dit. Badhusets grundare Steve Ostrow öppnade en ny verksamhet 1977, men den fick slå igen när AIDS-epidimin bredde ut sig i New York under tidigt 80-tal.


Inspelning från Continental Bath 1971 med Bette Midler och Barry Manilow vid pianot