Berätta om låten!
– Det är en kärlekslåt vars budskap handlar om att aldrig släppa tag om den man älskar trots att det ibland kan vara jävligt svajigt. Att man hellre ska reparera det som går sönder istället för att kasta bort det. Låten är skriven av mig själv, Kamal Jawone och producerad av Rocky Mutto. I refrängen hör ni Jerusalem som gästar.

Hur föddes idén till videon?
– Idén föddes efter att jag suttit och försökt skriva manus till musikvideon. Jag lät fantasin flöda och kom helt enkelt på att videon skulle handla om två killar/tjejer istället för det ”traditionella” kille/tjej paret.

Så varför temat med samkönade par?
– Anledningen till temat är för att jag ville göra något annorlunda och bryta den homofobi som existerar inom hiphopen. Jag var först väldigt osäker på vilka reaktioner låten och videon skulle få men valde trots allt att fullfölja min idé och mitt projekt. Jag ringde till och med mina närmsta vänner för att höra med dom om vad dom tyckte och i början var det väldigt mycket ”oh nej…de där kan du absolut inte göra det kommer bli kaos”, men jag valde att ändå fullfölja mitt projekt eftersom hip-hopen alltid stått för jämnlikhet och rättvisa, vilket är tanken med hela grejen.

Varför är det så tabu att vara gay inom rapscenen?
– Jag har nog inget exakt svar på den frågan tyvärr men kanske är det fördomar, att man förväntas vara på ett visst sätt som rappare men också för att det är ovanligt.

Vem är du?
– Jag heter Kamal och går under artistnamnet JAWONE, är 23 år, ursprungligen från Kurdistan och bor i Göteborg. Jag jobbade som väktare tills förra sommarn då jag valde att sluta och ägna mig åt musiken på heltid, drömmen är att stå och rappa på Skansen (skrattar).

Slutligen, hur hittade du paren som är med i videon?
– Jag blev tipsad av paren genom en kompis. Jag tog kontakt och de gillade idén och syftet med projektet….därefter körde vi bara på.