Vi var förstås nyfikna på vad Saga kommer att prata om i detta populära radioprogram som har i snitt en miljon lyssnare.
Vad kommer ditt Sommarprogram att handla om?

– Jag kommer att berätta min historia. En väldigt personlig, naken och ärlig historia om min egen resa. Hur jag i en väldigt heteronormativ värld tog mig dit där jag är i dag.

Känner du att du har en ”misson” att berätta om just transpersoners verklighet?
– Ja, jag tycker det är väldigt viktigt att dela med sig av min historia. Det här är ju ett annat forum än jag är van vid, ett väldigt folkkärt forum, där jag hoppas nå ut till en helt ny publik.

Nervös?
– Nej, det känns jättebra. Det här behövs! Nya perspektiv och historier är så jävla viktigt. De personer som påverkat mig mest i mitt liv har varit hundra procent ärliga, så därför vill jag själv vara det. Det är det som gör skillnad och som gör att du själv kan nå ut och påverka andra.

Tror du att det du har att berätta kommer att chocka vissa lyssnare?
– Nej, det jag har att berätta är inte provocerande på det sättet. Men däremot kommer jag säkert att berätta saker som överraskar folk, som de inte trodde om mig. Jag kommer att vara ärlig, rak och naken.

Vad kommer du att spela för musik?
– Allt jag själv tycker mom. Väldigt mycket syntpop, pop och en del electro. Det blir en blandning av gammalt och nytt.

Vad gör du annars i sommar?
– Jag kommer att resa runt på en massa Pride-festivaler och föreläsa, och även öppna ett par av dem, som West Pride i Göteborg i nästa vecka. Och så kommer jag förstås att resa hem till familjen i Blekinge någon gång i sommar.

Vad skulle du rekommendera att man hittar på som förstagångsbesökare i din hemstad Ronneby?
– Brunnsparken är fin och de har en jättebra loppmarknad där varje söndag. Sedan är alltid mitt tips om man kommer till ett nytt ställe – gå omkring och ät!

Vad har du för nya projekt på gång?
– Massor, men en del kan jag inte avslöja än. Jag har två nya filmprojekt nästa år, jag bloggar på edit.se och så skriver jag på min debutroman som jag hoppas ska bli klar i år. Den kommer att vara fiktiv, men självklart hämtar jag mycket från mitt eget liv.



Saga Becker vid dagens presentation av sommarvärdarna
Saga Becker i QX mars-nummer

Läs även: Årets sommarpratare avslöjade – flera hbtq-profiler i radion