Hej Martin. Berätta om Baltic Silja Pride – vad är konceptet jämfört med tidigare kryssningar
– Det som skiljer Baltic Silja Pride från tidigare kryssningar är att det inte bara är party. Utan här vill vi verkligen skapa ett flytande Pride. En kryssning där hela båten är delaktig och där man breddar HBTQ upplevelsen med föreläsningar, och aktiviter som både är roliga och viktiga.

Vad fick dig att engagera dig i detta
– Jag har jobbat en del med att konceptualisera olika typer av format för företag och organisationer. Allt från TV-program till nöjesformat. När denna förfrågan dök så kändes det fantastiskt kul och väldigt naturligt att tacka ja med tanke på allt som HBTQ-rörelsen har gett mig både som artist och person.

Ni startar i höst och har planer på Pride-kryssningar under våren och sommaren!
– Vårt mål är att Baltic Silja Pride ska vara en börja på en temakryssning som är en Pride-Kryssning. Därför är vårt mål givetvis också att ha en kryssning i samband med Pride Stockholm.

Förutom att fixa Pride-kryssningar, vad gör du just nu?
– Dels skriver jag på lite svenskt material som ska släppas nästa år, och sedan driver jag tillsammans med några andra en Content byrå som heter Uncle Ned.

Martin Rolinski som vi kanske mest känner som en av deltagarna i bandet BWO berättar om kryssningen att man har klart med Danny Saucedo, Ace Wilder och Mariette Hansson som artister. Förutom en fantastisk festkväll så kommer även RFSL 65 årsfira under hemresan med bland annat tårta, föreläsningar, snuskbingo och speed dating.
– Självklart kommer det vara en fantastisk fest på kvällen med flera dansgolv, artister och aktiviteter. Men vi vill verkligen skapa just ett flytande Pride där vi både pratar på kvällen men även har roliga och meningsfulla aktiviteter som breddar kryssningen. Därför är vi otroligt stolta och glada och glada över de artister vi har med oss, men också att vi har med QX som mediapartner, RFSL som organisatör av dagsaktiviteterna samt Club Candy och King Kong som klubbarrangör.
Onsdag den 2a December Lämnar Baltic Silja Line hamnen från Frihamnen.

Boka biljett för att vara med på ett flytande Pride här. och