Lasse Flinckman var under flera decennier en storstjärna på svenska scener. Tillsammans med Christer Lindarw var han ansiktet utåt för svensk drags allra största akt, After Dark, och satte upp åtskilliga succéshower.
After Dark bildades 1976 på discot Shazam i Stockholm och bara efter ett par månader hade Christer och Lasse en egen klubb, After Dark och den var hetare än hetast. Och när gruppen 1980 satte upp sin första show på Hamburger Börs var succén ett faktum. Sedan avlöste succéerna varandra, alltid med Christer och Lasse som frontfigurer. Genom åttio- och nittiotalet jublade publiken åt deras stora shownummer och humoristiska inslag.

Christer och Lasse fick sedan ett nytt genombrott, och en ny publik, i och med Melodifestivalen 2004 då de kom trea med klassikern La Dolce Vita. Ögonblicket när Lasse Flinckman snurrar fram som Anita Ekberg i en glittrande Fontana di Trevi är och kommer alltid att vara ett klassiskt Melodifestival-ögonblick.

2009 lämnade Lasse Flinckman artisteriet och drog sig tillbaka nere i Skåne där han drev flera populära kaféer. Först Flinckmans Café och sedan Café Why Not i Landskrona. Han led av en lungsjukdom men valde att inte prata om detta i media, vilket respekterades.

I höst firar After Dark 40 år på scenen med en stor show och vi kan nog räkna med att Christer Lindarw påminner oss om sin fantastiska scenkompanjon.
Tills dess: Tack för allt Lasse, må du för alltid få leva La Dolce Vita och bada i champagne på din resa genom gryningen.