Inte ens tjugo års boende i Göteborg var tillräckligt för att förbereda en för det konstanta monsunregn som i över elva timmar vräkte ner över Slottskogen.

Det startade strax innan James Bay klev upp som fredagens första artist på festivalens största scen, och sedan vägrade det sluta. De smattrade hårt mot tältescenens tak när Julia Holter gick på, och det gjorde att jag missade artister som G-Eazy, Aurora och Nicole Sabouné på grund av ren ovilja att förflytta mig. Inte förrän solen gått ned, och Pete Doherty kastat ut sin gitarr i publikhavet under en oväntat pigg spelning av The Libertines, höll det upp en stund.

Men det betyder ju inte att dagen var utan höjdpunkter.

Inte allt regn i världen (vilket ungefär var det som vräkte ned just då) kunde stoppa Grace Jones från att göra en fantastisk spelning, där den nu 68-åriga divan hann med oräkneliga klädbyten, plocka in en muskulös man i kroppsstrumpa med Keith Haring-målningar som dansade runt en stång och så självklart en rockring. Still going strong är verkligen ett understatement – hon är fortfarande fantastisk i varenda ton.

Senare på kvällen (när regnet gjort comeback efter en kort paus) gjorde även Elliphant, PJ Harvey, Duvchi och Little Jinder (med gästspel av Rebecca & Fiona) riktigt bra spelningar.

Drottningen igår hette dock Zara Larsson. Jag ska erkänna att jag länge var skeptisk till Talang-vinnarens popstjärnepotential, men efter gårdagens explosion är det bara att kapitulera. Med ett helt gäng dansare bränner hon av en show värdig en tidig Beyonce, och de nya låtarna från kommande skivan ger ordentlig mersmak. När Zara tar över världen i framtiden kommer vi som var där igår kunna säga att vi såg henne alldeles i början av karriären, genomblöta av regn, svett från allt dansande till This One’s for You och av småtjejernas glädjetårar.

Idag skiner solen igen! Vi ses i Slottsskogen.