1. Chapel Hill Crew
Jag stukade BÅDA fötterna” är ett känt citat någon lär ha yttrat efter en hellkvälls dansande med Chapel Hill Crew.
Lina Thomsgård, Digge Zetterberg och Erika Wasserman heter de tre dampiga brudarna som med stamp, handklapp, gäster och olika teman spelar kvinnorock, techno och Eldkvarn i Vita Baren på Spyan. Nu på fredag återvänder jag med mitt alter ego “DJ BoyToy” –han spelar bara powerballads och smaklös 80-tals funk- för att stämsjunga i kapp med galningarna. Temat för kvällen? Rederiet! Jag är Kim Anderzon och Digge är Reidar. Det går inte att fatta hur psykadeliskt, kärleksfullt, och framför allt, FANTASTISKT det är på en CHC-kväll om du aldrig varit med. Grabba guran, sätt upp tältet, spetta korven och för guds skull – sjösätt skutan! Chapel Hill Crew is back in town!
Spy Bar, vita baren, Birger Jarlsgatan 20. Varje fredag, kl 00-05. 120kr. 23 år.
Chapel Hill Crew på Facebook

2. T
Jag har sagt i snart två år nu att drum n bass kommer göra ett fett återtåg. Varje gång har jag haft fel. Men jag har märkt att drum n bass- och jungle-influenser smyger sig in lite här och var. Jag tror att andra halvan av 2008 (möjligtvis början av 2009, för att vara säkrad) kommer tillhöra beats i 290bpm igen. Titta bara på det här! Nu på torsdag är det dags för dB’s variant av T, de har bjudit in sina kära vänner från Traffic och Rekyl för en kväll av drum n bass bonanza. Boj Lucki, Toni Bassi, Irk, Systematic, Limbz, Blito, Yallow,Mc Sandor och Mc Slim, alla ska de spela och gorma. Plus att Fever and The Rub-a-dobots spelar live. Thursdays are the first days!
2.35:1, Berns, Berzelii Park. Torsdag, kl 23-04, 100 kr. 22 år
db.ub.nu

3. Unzdag!
Uppsala är inget jag direkt sammankopplar med vilda klubbkvällar. Mer studentmössor och inrökta reggae-konserter. Känns ju i och för sig exotiskt och lockande nu när jag tänker på det… Men så hörde jag om Unzdag! Har aldrig varit där men det låter skitbra. Tre klubbar, MashUp, Knas! och Physique går ihop och spelar electro och techno och annat elektroniskt. De verkar då och då också ha grymma bokningar. Kan det vara något? Gå dit och berätta för mig om det var något att ha vettja.
Orange. Onsdag, kl 20-01. Gratis entré. 20 år.
Unzdag!

4. Dirty Wednesday
Måste slå lite på trumman för Peter, Theo och Flisan för att de är så bra. Jag hatar att gå ut mitt i veckan, man kan inte koppla av för man vet att man skall jobba dagen efter och man är orolig för att vara seg i bollen. Värre än vanligt, i mitt fall. Men är Dirty Wednesday är perfekt. Du tar några bärs samtidigt som du lyssnar på fet electro och anthems och vet att du är hemma i tid för det stänger kl 01. Och jag kan garantera att du inte kommer vara gräsligt bakis dagen efter. Är du för full så langar Felicia ut dig med huvudet före!
Side Track, Mariatorget. onsdag, kl 18-01. Gratis entré. Happy hour 20-21.30.


Dirty Wednesday i QX GayMap

5. Mosquito Room
Alltså kan det bli mer 90-tal än så här? Thomas Gylling, Stephen Simmonds, Ingmari Pagenkemper, en flyer lika gul som en mexikansk kyckling, klassiska och nya soul- soca- dancehall- hip hop- och latin-dängor. Det bara ÄR ju så härligt! Be Spy Bar skrota Gubbrummet – this is the shit. De har haft typ 1000 pers varje gång de gjort klubben vilket känns som ett bevis på att Tropicopop med Gylling borde repriseras på SVT illa kvickt. Minns du inte det så YouTubea. Värt det bara för att se skjortorna karln bär.
Berns, Berzelii Park. Lördag, kl 22-03.
Mosquito Room

Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14