1. KVINNOSAKSKLUBBEN – ”I Stockholm/Berlin”!
”Kvinnor kan”, sa någon en gång i tiden och la ett rejält krokben för sig själv och tyvärr en massa andra systrar också. Det har däremot inte grogghaggorna Mikronesien, Funky Tuna och Gavana sagt. De ligger bakom Kvinnosaksklubben och står upp för saker som jämlikhet, analogt ljud, och bra jäkla fitt-techno. De spelar ihop vitt skilda saker som electro-tech, italo, dubstep, jungle och minimal techno. Bland annat… Nu på fredag bjuder de på gästerna Discopunk, DJ Deelay, Teamore och Mohan från Berlin, alla deltagare i ett forskningsprojekt om elektronisk musik. Kom fräsch och gå som ett äkta fitt-technohead: unken, inpyrd och skitsur. Fulgrogg utlovas till de största fittorna!
Marie Laveau källare, fredag 11/04, 22.00- 03.00, 100 kr, 20 år.
Kvinnosaksklubben på Myspace

2. Preop – ”Night of Tango”
Jean Skarstedt tillsammans med Sarah Lonér och Wiktor Sjöwall har den här extremt konceptbetonade barhängsklubben i Gamla Stan. Vanligtvis drar Jean och hans pack till sig konstiga freaks och utbölingar i största allmänhet, lyckligtvis verkar Preop inte vara något undantag. På lördag har de snusktangoafton med Peter Bengtsson. På något vis så normalt och ändå så sjukt kinky. Jag måste dit.
Leijonbaren, Lilla Nygatan 5, lördag 12/4, 21:00-01.00


Preop i QX GayMap

3. G – The Electric Gay Ballroom
Mirre och Majsan kommer slå ihjäl mig för att jag skriver det här… Men jag är inte så förtjust i varken schlager, hysteriska dansremixar eller dagens moderna r&b. Jag HATAR det faktiskt. Och allt det spelas på G. Som tur är fattar M&M’s att man måste ha alternativ och banka vett i folkliga homos. Om du lyckas klara dig från monstren på level 1 och hitta ner till källaren så är du räddad – du möts av mig och en massa fet basig techno!
Kolingsborg, fredag 11/4, 22.00-03.00, 80kr, 20år


G i QX GayMap
electricgay.se

4. Torsdagar på Solidaritet – West Recordings label night
En annan sak som jag hatar är stekiga wannabe-brats. Solidaritet är fullt av dem. Plus 5000 dåliga kopior av systrarna Graaf. Då borde du fatta hur bra jag tycker nya stjärnskotts-DJn Charles Gudagåfva är. Han producerar melodiös techno som släpps på West Recordings och DJar på torsdag med labelbossen David West och Ida Engberg.
Solidaritet, Lästmakargatan 3, torsdag 10/4, 22:00-03.00, 20år
Solidaritet på Facebook

5. fLiM
Kliin kallar sig killen som ligger bakom fLiM, Stockholms enda barhäng som uteslutet dedikerar sig till softare elektroniska äventyr. Vill ogärna kalla det ambient då många ofta missförstår och tänker på valar och aromaterapi, vilket är helt fel. Nu på onsdag är det t ex bara elektroniskt från 60- och 70-talet med Googol Plex (Stockholm Ltd) plus massa fina visuals.
Nordic Light Hotel, Vasaplan 7, onsdag 9/4, 20-01, gratis inträde, 18år.
Flim på MySpace

Bästa klubbarna vecka 14