Konflikten kring Mr Gay Sweden-namnet som blossade upp förra året har ännu inte klarats av av Patent och Registreringsverket. Så även i år kommer det hållas två tävlingar under det namnet.
– Vi kommer även i år ha en välgörenhetsgala under EuroPride, berättar Leo Berglund för QX.se. Som förra året söker vi kandidater med hjärta och hjärna och kommer satsa mer på humor och hjärna än sött och kött.
Finalen för Mr Gay Sweden by Leo hålls i Stockholm under EuroPride och intresserade kan anmäla sig till Leo Bergund via Club Pigalle, vars café åter har öppnat.
Via Qruiserklubben Mr Gay The Swedish Way kan man läsa mer om 2007 års vinnare Walter Heidkampf.
[email protected]


Club Pigalles hemsida

Mr Gay Sweden by Navid, dvs Clean Group, arrangeras i samarbete med Queer i Göteborg och Wonk i Malmö. Den första delfinalen hålls den 23 maj under Queer-festen på Park Lane med Jean-Pierre Barda och Eva Nazemson som konferencierer. Anmälningsprocessen är i full gång och Navid Kabiri söker fler deltagare med sista ansökningsdag den 19 maj.
Delfinal två kommer att hållas i Malmö den 5 juni då festen Wonk Goes Clean arrangeras på Chokladfabriken. Sista ansökningsdag för kandidater från södra Sverige är den 1 juni.
Man kan även anmäla sig för direktdeltagande vid finalen under EuroPride. Till den är det sista anmälningsdag den 1 juli.
Anmälan kan även göras på Qruiserklubben Mr Gay Sweden 2008.

Miss Gay Sweden har rullat sedan februari i år. På Miss Gay-fronten finns endast en enda tävling som arrangeras av Mirre och MajsanClub G. Där går omröstningen ut den 30 juli för de 17 tjejer som ställer upp. Via Connections hemsida kan du se alla kandidaterna och deras dirketlänkar till respektive sida på Qruiser.
Miss Gay-festen har Kim Kärnfalk som konferencier och i juryn sitter Linda Rosing, Alexander Erwik och Edith Backlund.
Connections hemsida

Se tidigare artikel om Miss Gay 2008

Mr Gay Øresund arrangeras för första gången i ett samarbete mellan danska gaytidningen Out & About och Wonk i Malmö. Fem danska killar och fyra svenska killar har ställt upp och valet sker under Copenhagen PridePumpehuset i Köpenhamn den 9 augusti.
Spana in de tävlande på Mr Gay Øresunds hemsida