QX.se har pratat med Connection-Majsan som har hand om anmälningarna till tävlingen.

Varför drar ni igång redan nu?
– Tjejerna är oftast lite tveksammare än killarna. Många vill ha en viss betänketid, därför slänger vi ut en krok redan nu. Vi vill visa att vi finns tillgängliga och ge tjejer runt i landet en chans att ta tid på sig. Det här ju en tävling där alla ska kunna känna sig delaktiga. Det är inte vi arrangörer som handplockar tio tjejer som vi tycker är snygga, utan vi ger alla homo- och bitjejer en möjlighet att delta och bli framröstade på vår hemsida.

Vilka tjejer söker ni?
– Vi söker tjejer i alla kategorier, det finns alltid någon man kan definiera sig med oavsett utseende, och vi ser gärna kandidater utanför Stockholm.

Vad kommer att känneteckna Miss Gay-tävlingen i år?
– Vi kommer att gå i samma anda som Euro Pride – Swedish Sin och Breaking Borders. Det blir syndigt, sexigt och galet! Jag och vår fotograf Orlando Boström har redan spånat på en massa idéer. Det kommer att bli skitkul.

När och var kommer tävlingen att gå av stapeln?
– Finalen sker på Kolingsborg 30 juli, med en stjärnspäckad jury som alltid.

Man hör sällan nåt om tjejerna som vunnit när tävlingen väl är över, har Miss Gay någon funktion förutom själva tävlingsdagen?
– Det har aldrig varit en stor mediabevakning på lesbiska tjejer överhuvudtaget och det känns som om tjejerna alltid får stå i bakgrund förutom under Miss Gay-perioden. – Jag vet inte hur funktionen är ute på krogen, men även om man inte alltid pratar med vinnaren så kan nog en del tjejer känna ”Åh vad strongt av henne att våga ställa upp.” Då är det bra med en Miss Gay-kandidat som är ute i vimlet. Men givetvis så önskar jag att det borde finnas ett större intresse att framhäva Miss Gay, även efter att tävlingen är avklarad.

För mer info, gå in på Connections hemsida.
För frågor och anmälningar, maila: Majsan

http://clubconnection.nu/

Källa: Club Connection

Publicerad: 2008-02-07 12:00:14