Postkodlotteriets 50-50 är en klassisk frågetävling där de som kommer att vara mest framgångsrika är de som känner varandra bäst. Varje par som tävlar kan vinna upp till 55 000 kronor.. I kvällens avsnitt tävlar alltså Jonas och Andreas.

Varför är ni med i kväll?
– Det är en längre historia. Jag sökte till TV-stjärnan för länge sedan, men kallades aldrig. Och när SVT sen behövde folk till deras tävlingsprogram ”Vem vet mest” så skickade dom ut förfrågningar till alla som sökt till ”Tv-Stjärnan”. Och så kom jag med där (Jonas tävlar i den 19 november). Sen kontaktade hon som castade mig i det programmet mig om det här programmet och då tog jag såklart med Andreas.

Vad gör ni annars?
– Jag pluggar personalvetenskap och Andreas är färdig jurist men jobbar just nu för Centerpartiet, där vi båda är engagerade.

Vad har ni för favoritspel hemma?
– Jag älskar Trivial Pursuit och andra frågesportsspel. Andreas tycker att det är kul att spela men är inte lika nördig som jag (skrattar)

Vem är den sämsta förloraren av er?
– Ingen av oss grämer oss speciellt mycket efter en förlust. Det är inget tydligt karaktärsdrag i alla fall.

När det gäller hushållssysslorna hemma, är det 50/50 där också?
– Haha, ja du…det är en rätt bra uppdelning där. Jag kanske lagar mat oftare men Andreas gör annat då som att tvätta och större projekt som att måla om.

PostkodLotteriets 50-50 sänds måndag till och med torsdag klockan 17.55-18.30 på TV4.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%