Så Peter hur kändes det att se sig själv på tv?
– Haha, jag har inte sett någonting alls. Jag sitter här själv och kollar på Roomservice. Jag vill inte se någonting eftersom jag inte tycker om att se mig själv på tv. Men jag skäms absolut inte för någonting av det jag gjort i Bonde Söker Fru och är helt övertygad om att de som gör programmet ger en rättvis bild av mig. Det var ett fantastiskt gäng som verkligen jobbade med att ge en bra bild av mig och jag är kompis privat med flera ur teamet idag.
Linda Isaksson tog med sig 137 stycken brev till dig. Du var alltså en av de som fick flest brev och är därmed en av de bönder vi kommer att få följa i höst. Hur känns det?
– Jättekul! Det är klart att jag var lite nervös innan om jag skulle få några brev men sen såg jag att Linda hade en hel del brev med sig när hon kom och då andades jag ut. Just själva brevöverlämningen blev lite speciell. Linda skulle komma på en måndag med alla brev. Sen visade det sig att tv-kameran hade gått sönder och Linda fick åka därifrån med alla brev, utan att ens ha pratat med mig, och så fick vi filma igen på fredagen. Tv-teamet ville inte att Linda och jag skulle ha setts innan vi hälsar framför kameran, så allt ni ser är väldigt äkta. Men tillbaka till breven, Jag är så glad att många tog sig tid att skriva till mig. Många brev var riktigt långa och jag kände verkligen att de som skrivit försökte sälja in sig själva på bästa sätt. När jag och en kompis gått igenom alla breven var det ungefär tjugo kvar som var riktigt intressanta. Och sen valde jag ut tio av dom och dom möter ni i nästa avsnitt.
Vad var det för några som skrev?
– Åh, det var alla möjliga personer. Omkring femton brev var från kvinnor och dom sorterade jag bort på en gång. Det var alla möjliga åldrar men inte så många äldre, däremot var det många unga. Den yngsta var sjutton tror jag. Men jag sökte ju inte en son! (skrattar).
Du fick även en del snuskbrev…
– Ja, ett och annat. Men som bög är det inget märkvärdigt att vissa killar vill ha en lite rakare kontakt. Det är ingen grej, och dom sorterade jag bort ändå. Men de breven kom inte via TV4 utan direkt hem till mig eller så mejlades dom, och då fick dom inte räknas med bland de som TV4 ville att jag skulle välja mellan.
Har Bonde Söker Fru-upplevelsen varit som du trodde?
– Nej, men det har varit en otroligt rolig upplevelse. Sommaren blev väldig speciell och jag har plockat fram sidor jag inte reflekterat över tidigare. Det har varit som en bra terapi att få vara med om det här. Överlag så har jag haft väldigt roligt och träffat underbara människor. Visst, det är aldrig kul att göra människor ledsna men när man gör något sådant här och ska välja bort killar så är det oundvikligt. Så det blev en hel del tårar emellanåt…
Så utan att säga för mycket, vad kan vi vänta oss under hösten?
– Jag hoppas att det blir kul att se för vi har haft väldigt roligt när vi spelade in. Det blev mycket fester med Singstar och Charlotte Perrelii-dans, men också hölassande, lantliv och en hel del känslor känslor.


Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%