– Eran med att servera öl i platsglas är nu definitivt slut!
Så säger Kent Bernhardsson, mer känd under smeknamnet Bernhard, till QX.se strax efter att kontraktet med Kolingsborgs nuvarande ägare är klart.
Via sitt företag Blitz Restauranger har Kent Bernhardsson haft kontrakt för Riddarkällaren där klubben Lino har öppet lördagar.
– Lino kommer att drivas vidare fram till våren, berättar Bernhard och säger att den tidigare ägaren av verksamheten Dragan Ciric sedan tar över de lokalerna igen.
– Det går mycket rykten nu, säger han. Men alla skall veta att Lino är kvar och att vi i god tid kommer meddela vad som händer under våren.
Redan nu startar han projekteringen för att bygga ett restaurangkök i Kolingsborgs lokaler. Det serveringstillstånd som fram till nyligen fanns för Kolingsborg gäller ”slutna sällskap” eftersom bland annat ett godkänt restaurangkök saknades. I veckan lämnar Blitz restauranger in tillståndsansökan för servering till allmänheten för den nya verksamheten.
Men planerna sträcker sig längre än till köksregionen!
– Inspiration och idéstället för vad jag vill göra med Kolingsborg är Berghain i Berlin. Vi kommer plocka fram all betong vi kan, säger han och berättar att man satsar stort på ljud och ljus. En halv miljon investeras bland annat i en ny ljudanläggning.
– När vi är klara kommer man att märka en stor skillnad mot hur lokalerna ser ut nu, långt från bingohall och ”Bobadilla”, lovar Bernhard och säger att fokus kommer ligga på den stora lokalen och Panoramabaren. Det senare ett passande namn eftersom just inspirationskällan Berghain också har en ”Panorama”-bar
Ännu är inte de mer exakta planerna för hur lokalerna kommer att användas klara men Bernhard berättar att man planerar för Live-konserter i veckorna som ”kanske inte är direkt gayrelaterade”.
– Men gay finns i tankarna?
– Jo, absolut, svarar Bernhard och fortsätter.
– Kontraktet på Kolingsborg är ett rivningskontrakt eftersom Slussen kommer att byggas om.
Men med tanke på allt strul kring projekteringen av Slussens ombyggnad så lär det ta tid!
– Ett par tre år kommer vi i alla fall att kunna bedriva verksamhet här, säger Bernhard till QX.se.