Tonårssajten Puffta.co.uk har frågat sina besökare mellan 12-19 år om deras sexliv och livsvillkor. Det är en bild som målas upp där hälften trakasserats i skolan och där så många som tre fjärdedelar aldrig hört att att homosexualitet tagits upp under skolans sex och samlevnadsundervisning.
I undersökningens lättare del frågas om vilka kändisar man tycker är sexigast. Högst upp hamnade Zac Efron från filmen High School Musical följt av Mitch Hewer som spelar i TV-serierna Skins och Britannia High. På tredje plats hamnar Dougie Poynter från popgruppen McFly.
63% av ungdomarna berättar att de redan haft sex och för 88% av dessa var första gången med en annan kille.
Oroande resultat från undersökningen berättar att 47% av de som svarat inte alltid har säkrare sex och en fjärdedel av dessa säger att de aldrig har säkrare sex. 53% sa att de inte kände till sin hiv-status, 2% att de bär på hiv.
Av de svarande där 81% var mellan 14-19 år och 19% mellan 12-13 år hade 75% redan kommit ut som bög eller bisexuell. Den vanligaste man berättat för var ”bästa vännen” och vänner på nätet. Färre än häften av de som kommit ut hade berättat för sina föräldrar.
I skolan ser det ut som man inte fått någon större hjälp. 81% uppgav att homosexualitet aldrig diskuterades under deras sex- och samlevnadsundervisning. Och så många som 87% menade att undervisningen inte fick dem att känna sig mer eller till och med kände sig mindre bekräftade.
I skolmiljön säger 77% av ungdomarna att de sett homofobiska trakasserier och 51% uppger att de själva utsatts för detta. Huvudsakligen (97%) handlade detta om verbala trakasserier men så många som 29% har hotats med fysiskt våld och 15% har också utsatts för detta.
Puffta.co.uk redaktören Matt Miles menar att undersökningen visar att ”med det urusla samtalet kring sexualitet i klassrummen så är det inte så konstigt att hälften av killarna rapporterar att de trakasserats och att liknande antal ägnar sig åt riskfyllt sex.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%