Kostymdesignerna från filmen har upprepat sina prestationer och gjort kläderna även till musikalen.
Den 23 mars hade musikalen Priscilla, Queen of the Desert premiär i Londons West End. Musikalen bygger på den underbara hjärtvärmande historien om tre drugors vänskap och genomfart genom Australiens vildmark för att sätta uppe en show mitt i ingenstans. Musikalen har tidigare satts upp i Australien men nu är det alltså Londons tur. Den spelas på Palace Theatre nära Old Compton Street.
Precis som filmen börjar musikalen med att Ticks före detta fru ringer till honom för att be om en stor tjänst. En tjänst som sätter allt i sin spets för Tick. Karaktären spelas av skådespelaren Jason Donovan, känd från australiensiska tv-serier. Tick ber två kompisar följa med på resan, den ena är transexuella Bernadette vars pojkvän plötsligt dött och hon behöver komma iväg för en stund. Hon är en pensionerad dragshowartist och beslutar sig för att låta karriären återuppstå när Tick ber henne medverka i en show i Australiens outback. Bernadette spelas av den Australienska skådespelaren Tony Sheldon som här i London upprepar sin tidigare prisbelönta rollprestation. Den nya stjärnan på drughimmelen Adam följer också med. Han är snygg och ser hela livet som ett äventyr och hans utstyrsel följer hans filosofi. Adam spelas av Oliver Thornton. Under resan träffar trion på underbara karaktärer, massor med kärlek men tyvärr även hat.
Musikalen är fylld med hits så som I Will Survive, Girls Just Wanna Have Fun, Shake Your Groove Thing, Don’t Leave Me This Way, Finally och många fler. Det glada budskapet, de härliga låtarna och de underbara kostymerna gör att det inte går att lämna teatern utan att känna sig lycklig. Musikalen är riktigt bra och bara den är värd en resa till London.

Priscilla i QX GayMap