Efter förra årets succé på Europride, är coola flatgruppen God-des & She tillbaka på Stockholm Prides scener. Idag höll de dessutom i en av programpunkterna på Pride House, då de bland annat berättade om hur de lyckades ta sig från jobb att skära upp kött i en deli till att få sin stora hit ”Lick it” spelad i L Word. Efteråt pratar jag med flatfavoriterna och frågar vad som händer härnäst.

– Jag hörde om tjejrocklägret som finns här i Sverige, säger God-des. Jag skulle vilja starta någon organisation eller något liknande det! Något där tjejer med problembakgrund kan lära sig musik från grunden, de kan lära sig att rappa och att producera. De måste göra som jag säger men om de gör det så gör jag det gratis!

Vad skulle det heta då? God-des Camp?
– Wow, hell yeah!

She lägger sig i:
– Sätt inte sådana idéer i huvudet på henne! God-des Camp… Då startar jag She Camp! Eller förresten, jag försökte vara musiklärare en gång i tiden, men insåg rätt snart att jag nog bara ska ägna mig åt att sjunga.

Lägret kommer God-des att starta först när hon blir riktigt, riktigt känd, säger hon. Och det är precis dit de känner att de är på väg:

– Vår nya platta är ett steg i rätt riktning. Vi har fått jobba med riktigt bra folk i riktigt bra studios, Ray Charles har spottat i mikrofonen jag använde! Och vi har närmat oss varandra musikaliskt, fått fram ett helt nytt sound. Så vi hoppas att det här ska bli steget till de stora scenerna, till mainstreampubliken också. Bara för att man är lesbisk behöver man inte tro att det man gör bara är för en smal publik!

Och hur kom det sig nu att de blev spelade i L Word? Tja, flatgeggan är inte mycket annorlunda i New York jämfört med Stockholm; någon hörde en gång i tiden låten Lick It, och hennes exflickvän var ljudansvarig för L Words produktioner…

Den som vill höra God-des & She uppträda på Pride kan komma till kulturhustaket i kväll klockan 21 eller se dem i parken på onsdagskvällen. På kulturhustaket uppträder även dansgruppen FittCrew, det blir filmvisning och den som vågar kan greppa mikrofonen när det är dags för Öppen Scen.