Huvudbilden från den tyska filmen Dream Boat som tar oss med på en vecka med en bögkryssning på The Monarch. En av de filmer som visas under CinemaQueer som startar på onsdag och pågår till söndag.

120 BPM

    120 BPM, Robin Campillo,

Vann Grand Prix i Cannes tidigare i iår och är årets kanske mest omtalade hbtq-film. Filmen utspelar sig i Paris i början av 90-talet och följer franska ACT UPs kamp.

Sex and the silver gays

     Sex and the silver gays. Möt The Silver Gays – i över 40 år har en grupp äldre män mötts på hotellrum i New York för gruppsex och här finns ingen övre åldersgräns. Äldst i gruppen är John, 101 år gammal and still going strong! I Sex and the Silver Gays möter vi en grupp seniorer som inte bara pratar om sina lustar utan även gärna visar upp dem.

The Misandrists

     The Misandrists av Bruce LaBruce. Någonstans i Ger(wo)many har en grupp ultra-militanta lesbiska feminister bosatt sig och förbereder sig för den slutgiltiga revolutionen. Revolutionen där alla av manligt kön en gång för alla ska utplånas!  Gruppen leds av den kompromisslösa Big mother som styr sin flock med järnhand och undervisar dem i allt från att göra  porr till kastrering. The Misandrist är som om Valarie Solana skulle ha regisserat ett avsnitt av Hannah Montana med ett öst-tyskt soundtrack från helvetet. Bruce LaBruce har helt enkelt gjort det igen!

Intimt mellan Lars Hanson och Egil Eide i Vingarne.

Missa inte premiären för den digitala kopian av filmen Vingarne, världens första film med ett homotema. Filmen regisserades av den finlandssvenske Mauritz Stiller, baserat på Herman Bangs homoroman Mikaël, med scenografen Axel Esbensen och skådespelaren Nils Asther. Alla tre nämnda i filmen var homosexuella och aktiva i en tid i början av 1900-talet med en levande homokultur där Gösta Adrian Nilsson och Eugène Jansson med sitt måleri gav röst åt sin tids hbtq-personer.
Filmen var länge försvunnen men hittade på 80-talet på en norsk loppmarknad, restaurerades grundligt och fick ny svensk premiär den 27 november 1987. CinemaQueer premiärvisar nu den ännu en gång upputsade kopian som förevigats med hjälpa av digitalisering.

Eftersom Bronx Sauna fått stänga efter en brandinspektion i helgen så kommer de planerade visningarna där nu på fredag att flyttas till ny plats. Vi uppdaterar GayMap och denna artikel när ny info meddelas!