Vi får följa fem homosexuella ungdomar som bestämt sig för att berätta för familj, släkt och vänner om sin sexualitet. För att kunna stötta varandra och dela erfarenheter flyttar de tillfälligt in i samma lägenhet i Oslo. En i taget får de sedan i uppdrag att berätta för någon eller några närstående. Är det fortfarande svårt att öppet kalla sig homosexuell i dagens samhälle? Varför är det så? Vem har makt att förändra? Vem kan inspirera och inge mod på vägen? Det är frågor som ungdomarna diskuterar både med varandra och i möten med andra.
Först ut var Jonathan, det prorgammet visade på SVT förra veckan. Han åker till sin mormor och morfar i Hammerfest. Han är orolig för hur de ska reagera och att de ska se honom som en annan person. Han och de nya vännerna får också träffa artisten Tuva Syvertsen som berättar om sina tankar och erfarenheter.

Ikväll 22.30 på SVT1 är det dags för Rebekka. Rebekka läser till psykolog på en konservativ kristen skola, och är själv troende. Nu ska hon berätta för sin mamma om sin sexualitet. Hennes kristna tro har gjort det svårt för henne att vara ärlig mot sig själv och omgivningen. Som stöd träffar hon prästen Hanne Marie som själv är öppet homosexuell. Vi får även träffa ungdomspolitikern Fatema Al-Musawi som berättar om sin kamp för mänskliga rättigheter och homosexuella utifrån ett muslimskt perspektiv.

Båda avsnitten kan du se här på urplay.se.