Från och med vecka 4 syns Robin Olsson och Stefan Clarin i SVT Humors nya webbserie Killarna i logen. Där får vi se hur jobbigt det är att vara Sveriges två bästa musikalartister utan att någon förstår det.
– Vi är oss själva men ändå inte, berättar Robin. Vi har skrivit manus, kommit på idén och plockar av våra egna erfarenheter från alla år på musikalscenerna.
– Eller rättare sagt bakom musikalscenerna, fyller Stefan i.
– I Killarna i Logen använder vi en humorform som är vanlig i USA, att spela en förhöjd version av sig själv. Robin och Stefan with a twist typ.
– Vi är ju oss själva med alla våra rädslor och drömmar, fortsätter Stefan. Sen har vi lagt till ett hopkok av människor vi jobbat med genom åren och skapat de här karaktärerna. Som är två väldigt seriösa musikalartister.
Robin och Stefan har under sina musikalår aldrig sett varandra som konkurrenter. Snarare har de utvecklat nån form av brodersrelation, stöttat varandra och upptäckt att de har samma humor. Att de skrattar åt samma saker och hade samma känsla av att aldrig nå ända fram. Och det var under all väntan i kulisserna som de skapade Killarna i logen.
– Vi skapade medan de andra stod på scenen, typ som terapi säger Stefan. Att skratta åt sig själv är guld värt i vår branch.
– Ja, nån form av självdistans är ju ett krav för att man ska kunna ta sig an roller som ”Man i hatt” och ”Dansande Nazist nr 5” i olika musikaler, fyller Robin i. Men äntligen så fick vi vår chans att bli upptäckta! Och det är ju på tiden, man blir ju inte yngre direkt.
Vad kan ni säga om innehållet i Killarna i logen?
– Det blir helnaket, både fysiskt och psykiskt, lovar Robin. Och skrattar man åt livet skrattar man åt oss, fastslår Robin.
– Och så blir det en massa kändisar, fortsätter Stefan. Alltifrån stora Dramatenskådisar till schlagerbönor. Men dom är biroller såklart. Fokus är på oss.
Varför ska QX läsare se ”Killarna i logen” då?
– Vi är två öppet homosexuella skådisar som gör en jävligt rolig serie där vi inte hymlar med att vi är bögar, fastslår Robin.
– Fast det är inte det som är grejen. Även om vi älskar att böga.
– Ja, vi lovar att vi kommer att ligga med alla som lovar att titta och gör serien till en succé… säger Robin och fortsätter:
– … fast jag har å andra sidan legat med hälften av alla som läser QX, så det kanske inte känns så exklusivt.
– Men det har inte jag, så jag har nåt nytt att se fram emot, avslutar Stefan.

svt.se/humor