Vad fin The One I Love är! Berätta om hur den kom till och om texten?
– Tack, The One I Love skrev jag i mitt sovrum. Jag låg på sängen och plockade på de översta strängarna och hittade ett fint ackord och från ingenstans började jag sjunga ”may I sing about the one I love, without people not approving of”. Låten handlar i stort sett om att öppet få uttrycka kärlek. Oavsett färg, form och kön. Det är en hyllning till alla som vågar, och en uppmaning till alla som inte vågar. Samtidigt en önskan för de som inte kan.Var det ett stort steg att berätta om din bisexualitet i musiken?
– Bara att släppa en låt var ett jättestort steg för mig. Jag hade däremot aldrig tänkt att The One I Love skulle bli min första singel, men det blev det ju, och jag är mer än nöjd med resultatet. Jag har ända sen barnsben accepterat den jag är, och mina vänner och familj lika så. Men det var några som inte visste något om min läggning, men vad spelar det för roll? Det känns bra att ha visat vart skåpet ska stå.

Fem miljoner streams är mäktigt, får du respons från fans som hittat låten?
– Fem miljoner streams. Jag är så stolt och väldigt förvånad! Ja, responsen har varit enorm. Folk skriver och ber mig spela på deras bröllop, några vill ha tillgång till ackorden och sådär. Det bästa är att det håller i sig. Låten klättrar fortfarande och jag tror att den hittar in hos flera människor dag för dag.

Du jobbar med Christian Walz, hur kommer det sig?
– Ja. vi och Johan ”Jones” Wetterberg håller just nu på och slutför mitt debutalbum. En dag så kom en gammal familjekompis in till mig på Apoteket, där jag jobbade extra och sålde tandborstar, och sa att han kände Christian Walz. Jag hade precis lagt ut en låt på SoundCloud då som Christian senare fick höra. Efter några veckor fick vi kontakt via mail och sen bjöd han in mig på ett möte i hans studio. Sen dess har vi blivit goda vänner och arbetspartners!

Så, vem är Ellen Krauss?

– Jag är en 19-årig tjej som gör musik. Akustisk pop kan man säga. Jag har precis släppt en EP och smider just nu på nya låtar. Jag ser fram emot att släppa mer musik 2020, och framförallt att åka ut och spela. Några festivaler är bokade i sommar, så det känns fett!
Slutligen, är du singel?
– Haha, ja jag är singel. Jag har Tinder, men det går inte så bra. Jag kanske skulle skriva mitt nr här (skrattar)?