Tre nya deltagare kom in i leken när Robinson gick in i en ny vecka. Det blir också mer och mer uppenbart att varken vi eller deltagarna ska veta hur saker och ting ska sluta när twister som skakar om ofta slängs in för att röra om. Så den där ”säkra” Nord-pakten kanske inte ska vara så säker… Här är veckans Robinson-rankning!1. Fabian (1)
Fortsätter att glänsa. Spelade smart när han tillsammans med Nina tog tillbaka Raymond, ledde laget till Robinson-seger än en gång, och valde in Clara och Christoffer i sitt redan starka lag. Dessutom: Hatten av för att han satte ned foten mot Cruise när denne kallade honom idiot.2. Nina (2)
Nina håller girlpower-fanan högt i årets Robinson. Hon körde över Mattias och Cruise för att kuppa tillbaka Raymond, sliter på bra i lägret och framförallt, tar ingen skit från Cruise. Numer en favorit för mig, och helt obegripligt att jag dissade henne tidigare.3. Ragnar (3)
Visst, han är väldigt spelfokuserad, men främst är Ragnar årets glädjespridare med kul ”synkar” och roliga reaktioner. Han blev nedröstad om hönan men tog snabbt kommando och rensade själv fågeln. Ragnar är en av årets stora profiler.4. Kristove (4)
Kungligt jobbat med pusseluppdraget som gav Syd en (väldigt liten) höna i present. Inlyssnande och sympatisk, och en person som det känns som att alla vill ha i sitt lag.5. Michael (4)
Räddade laget genom att komma fram till hur man skulle transportera Fabian vidare i Robinson-tävlingen. Fortsätter att vara oumbärlig som kock i lag Syd, och spelar likt just Fabian starkt: Bra i tävlingar, men låg profil i bråken.6. Josefina (14)
Älskade när hon läxade upp Cruise och bad om slut på barnsligheterna. Josefinas myndiga ton (hon är ju polis) var uppfriskande men bet tyvärr inte på honom. Men bra att nån sätter ner foten!7. Clara (ny)
Har inte gjort så mycket mer än att visat att hon är glad, pepp på att vara med i Robinson, och att folk känner igen henne. Det känns som att det kommer in lite positiv energi med Clara, och det behövs.8. Pia (11)
Hennes insatser går verkligen från kanon till katastrof. Ena sekunden slår hon ut Hasse i en stenhård duell, andra sekunden viker hon sig först i en tävling. Pia är öns egen ryska roulette.9. Raymond (9)
En av årets stora profiler. Fick nytt liv när han kom tillbaka till Syd och fick lite mat. Jag blev lite pepp på hans och Ninas prat om att Syd skulle lägga sig i tävlingen men de planerna kom på skam när två deltagare skulle röstas ut (vilket jag inte fattar för de ville väl ha ut både Cruise och Mattias?). Fortfarande årets tjurigaste dock, som aldrig kan erkänna sina fel.10. Julia (12)
Det är VÄLDIGT mycket åsikter från Julia. Men det är inte så konstigt, då Raymond berättade att det är hon som styr i Nord. Men Julia har än att bevisa sig: Kan hon göra mer än att snacka?11. Priya (13)
Tog lite mer fokus denna vecka och visade kämparglöd när hon kräktes ena sekunden men stod och skrattade som om inget hänt i nästa. Däremot kan vi väl glömma den där Robinson-sången? Big Brother-gängets Mediehora från 2000: Kom tillbaka, allt är förlåtet!12. Jonas (14)
Jag börjar tycka synd om Jonas. Han känns verkligen som en skugga av sitt forna jag. Det enda han nuförtiden får göra är att förlita sig till immunitets-vinster. Vad är det för (ö)-liv?13. Christoffer (ny)

Jag har ingen som helst bild av honom än förutom att han verkar vara en straightare och bitigare kopia av Fabian. Men han känns hungrig på att tävla, vilket inte bådar gott för Cruise. Och den där tvättbrädan…14. Cruise (7)
Vilken jäkla tjurgris han är! Cruise är buttrare än Snövit-dvärgen och vägrar att lyssna, säga förlåt eller inse sina brister. Utskällningen han fick av Nina och Josefina rann av honom direkt och han ägnade sen tiden till att sitta och sura i sin gråa fleece-jacka. Men han står i alla fall för action, vilket inte de bakom honom på listan gör…15. Ola (15)
Hans monotona röst börjar äta sig in i mitt huvud, och han känns nu mest som en statist i detta starka persongalleri.16. Mattias (16)
Det var lite fint när han gråtande kröp för att finna Raymonds förlåtelse men på det stora hela är han fortfarande bara gnällig på allt och alla.17. Jani (-)
Datanörden blev vald sist och hamnade i förlorarlaget. I det här läget känns det inte som en vinst, för Jani som känns som en sån som pratar för mycket för att väga upp sin osäkerhet. Undrar om superpaktsgänget i Nord verkligen orkar med det….18. Katarina (10)
En väldigt anonym vecka för psykologen.19. Hasse (8)
Åkte ut! Fick en chans till men tog den inte. Det var inget superstolt ögonblick för Hasse att wobbla med armarna medan Pia stod som en staty i den sista utslagningen…