I podden ”Eva & Efva – DoubleTrouble” pratar Eva och hennes fru Efva på ett personligt och lättsamt sätt om Evas nya låtar. De analyserar text och ljud, grottar ner sig i Evas tankar och formuleringar i låtarna och svävar ibland ut – långt bort från låtarna, för att sedan komma tillbaka. Första avsnittet tog avstamp i nya singeln En liten sång om flykt. I det andra avsnittet pratar de om nya låten Taxi. En låt som börjar med textraderna ”Inga vita liljor, ingen blektunn hud, inga ljusblå ögon, ingen jävla Gud

”Texten börjar med att den beskriver mig”, säger Eva. ”Inga vita liljor, för jag är ju allergisk, jag tål inte liljor. Ingen blektunn hud, nej det har jag inte längre, jag är rätt tjockhudad nu för tiden. Inga ljusblå ögon, nej de är inte ljusblå längre. Och ingen jävla Gud”.
”Där kan vi ju stanna ett tag, säger Efva. ”Vad menar du då?
”Den här jävla Guden ställer till med för mycket skit i människors hjärnor”, säger Eva. ”Människor kan få tro på vad som helst, men kan man inte göra det hemma, så bygger vi ett samhälle på nåt annat, på kommunikation, politik, demokrati, kärlek, broderskap, vänskap, systerskap. Vi bygger på det istället för att bygga på nån typ av religion, för alla tror ju på olika saker, det blir ett sånt fruktansvärt sammelsurium. Så jag säger bara nej, ingen jävla Gud! Men det tog lång tid att komma underfund med det.”

Taxi är den andra låten från Evas 15:e studioalbum ”Evalution” som släpps den 28 augusti.
Podden ”Eva & Efva – DoubleTrouble” finns på Petsounds.se och där poddar finns.