I fredags släppte Eva Dahlgren sitt efterlängtade 14:e album. Ett album som skulle ha kommit i våras men som blivit uppskjutet på grund av corona. Tre låtar från albumet har redan givits ut, En liten sång om flykt, Taxi och En bok.

Och recensenterna är överens, Eva Dahlgrens ”Evalution” är ett av hennes bästa.

”Mörk magi” skriver Expressen och lägger till ”inte ett ord eller utandning blir fel”. Aftonbladet ger albumet en fyra och skriver ”Dahlgren har ett alldeles speciellt sätt att sjunga på, lugnt och avslappnat men ändå med så mycket känsla. Hennes mjuka sång lägger sig som ett täcke över musiken och hon hämtar inspiration från både privata och kollektiva svärtor” och lägger till att albumet dessutom innehåller årets finaste duett på svenska Den jag är med Kents Jocke Berg.

Dagens Nyheter kallar albumet för ”en ny konstnärlig topp för Eva” medan Svenska Dagbladet tycker att Eva besitter samma fingertoppskänsla som”… några av poppens riktigt stora. Som David Byrne eller för den delen Bowie”.

I QX september, som kommer ut på onsdag, kan du läsa en intervju med Eva om arbetet med albumet. Vi listar även Evas 10 bästa låtar på den här sidan ”En Blekt Blondins Hjärta”. Men framför allt bör du genast lyssna på låten Fåglarna från Evas nya album, höja volymen och sedan invänta en fantastisk elektronisk ljudmatta som garanterat kommer att sätta dig i trans.