Ellen DeGeneres har inte haft ett lätt år. Hennes talkshow har varit i rejält blåsväder efter att tidigare medarbetare vittnat om usel stämning, rasism, skrämseltaktik och att de straffats för att ha tagit ut sjukdagar.

I ett pressmeddelande lovar nu den prisade pratshowvärdinnan att adressera sommarens storm när programmet återvänder i rutan den 21 september.
– Jag längtar efter jobbet och att komma tillbaka till studion. Och ja, vi kommer att prata som det.

Tre chefer som jobbade med The Ellen DeGenres Show har fått kicken av arbetsgivaren WarnerMedia, men branschen trodde inte att det skulle räcka för att hålla programmet och Ellens karriär vid liv.

För de negativa skriverierna har hopat sig under 2020. Här är bara några av de saker som tagits upp i media
:
– Ellen beskylldes för rasism efter att hon narrat Modern Family-skådisen Sofia Vergaras brytning varje gång hon gästade programmet.

Mariah Carey erkände  att hon tvingades berätta om sin graviditet hos Ellen trots att hon inte alls var redo.

– Ellen skämtade helt tondövt om hur jobbig karantäntiden var från sitt 24 miljoner dollar dyra hus.

– Skådespelarna Lea Thompson och Brad Garrett berättade att det var allmänt känt i branschen att Ellen inte är schyst.

– Bloggaren och transikonen Nikki De Jager sa i en intervju att Ellen inte hälsade på henne när kamerorna inte var på då hon gästade talkshowen tidigare i år.

Men Ellen har alltså valt att trotsa kritiken och ska nu försöka rentvå sitt namn.
– Medan vi vuxit explosionsartat har jag inte haft koll på läget utan litat på att andra skött sitt jobb så som jag hoppats de skulle göra. Uppenbarligen gjorde de inte det. Nu kommer saker och ting att förändras och jag är dedikerad att se till att inte samma sak händer igen.

Frågan är dock om det går att rädda Ellens anseende. För det är inte bara tidigare nämnd kritik som måste blekna. Nyligen gick även en före detta privat anställd ut och vittande om att det är lika dålig stämning hemma hos den lesbiska tv-pionjären.
En före detta anställd städerska hos Ellen gick ut i brittiska Daily Mail och vittnade om ett tyranniskt styre även på hemmafronten.
– Det var som ett militärt bootcamp där man blev utskälld, fällor lades ut för att man skulle bli påkommen om man missat nåt, och de njöt av att avskeda folk.
– Varje morgon gicks listor igenom med fel som gjorts dagen innan, upp till 40 punkter. Det kunde vara alltifrån hur ett saltkar placerats fel till hur en ljusknapp stod i fel position.
Personen som talat med Daily Mail vill vara anonym, men menar att hen inte är ensam och att Ellen gjorde sig ovän med alltifrån städpersonal till byggjobbare:
– Hon är den värsta person jag någonsin träffat.

Ellen har med andra ord en lång uppförsbacke framför sig och den 21 september vet vi om hon lyckas vända den negativa trenden.