Han har tävlat i Let’s Dance med Arja Saijonmaa, Agneta Sjödin, Tina Nordström, Magadalena Forsberg, Elisabeth Höglund och Camilla Henemark för att nämna några. Men i är Tobias Karlssons danspartner en av Sveriges största stjärnor – Carola Häggqvist. Ikväll gör de debut i Let’s Dance.

Kommer Let’s Dance slå sitt egna tittarrekord ikväll? Chansen är stor. Kombinationen av pandemi, lördagskväll och Carola gör att många kommer att knappa in TV4 ikväll. Dessutom har programmet ett nytt programledarpar. Vi tog ett snack med dansaren Tobias Karlsson.

Tobias det är en månad sedan vi kollade läget med dig inför Let’s Dance, ikväll är det premiär, hur har den här månaden varit?
– Det känns otroligt häftigt att vara med igen, och jag har njutit varenda sekund i träningslokalen där jag och Carola skapat dans tillsammans. Det är inte ofta jag kunnat bolla idéer med någon på det här sättet som jag gjort med Carola.

Vad har varit tuffast?
– Inte så mycket faktiskt, det har varit otroligt lättjobbat, vi har samma humor och har skrattat så mycket i träningslokalen, det gör ju allt så mycket lättare. Vi leker liksom dans varje dag.

Men du kände inte Carola så bra innan?
– Nej, hon är god vän med min kompis Gabriel, men jag har aldrig umgåtts med Carola på det här planet som vi gör nu. Det är ju svårt att inte få en intim relation med någon man tillbringar så mycket tid med, dans tar fram saker i människor, så är det.

Skulle du säga att ni är redo för ikväll?
–JA! Vi är superredo! Vi genrepade igår och det var fantastiskt att gå in i studion igen. Jag har saknat det här så mycket. Men det har ju varit stränga restriktioner och vi har inte sett de andra paren som är med men nu fick vi chans att träffas lite Det är ett riktigt starkt startfält och alla är så taggade och vill verkligen det här.

Känner du av Carola-effekten?
– Ja, jag har aldrig tidigare känt så mycket pepp utifrån och fått så mycket respons, folk är så glada  och stöttande. Det märks att Carola är en av våra största stjärnor som vi har i landet.

Carola är ju känd för att vara lite spontan och få feeling, du är inte rädd att det ska hända på dansgolvet?
– Haha, nej. Det har vi försökt använda till något positivt. Carola har haft jättemånga tankar och idéer om vad vi kan göra och hon har kommit med massa input och det är ju en ynnest att jobba med nån som är så engagerad. Carola vill göra det här så bra som möjligt så inget lämnas åt slumpen. Och när man sätter en vinnarskalle som Carola i mina armar fungerar jag som bäst.

Det är både ny sändningsdag och nya programledare i år. David Hellenius har bytts ut mot en annan David då David Lindgren leder kvällen med ingen mindre än Gaygalakonferencieren från i fjol, Petra Mede, vad tror du om det?
– Alltså, energin i studion är de kommer in är helt magisk! Det här ska bli superkul. Och Petra Mede är ju Sveriges roligaste, ingen går säker när hon är i farten.