Hur mycket tittar du på TV?
– Jag tittar såklart ganska mycket på TV då det är en del av mitt jobb, men jag tittar egentligen på ”lite av mycket”. Det vill säga att jag ser några avsnitt av många serier för att bilda mig en uppfattning, men jag ser bara klart de jag verkligen gillar. Så jag plöjer igenom betydligt fler skitserier än de flesta.

När tittar du på TV?
– Söndagar är en helig dag för mig, då kollar jag ikapp mycket, annars på kvällarna. Jag har dock blivit duktig på att lägga mig tidigt så efter kl 20.30 kollar jag inte på TV, utan gör annat för att varva ner. Lite tantvarning på det, men det håller mig i balans (skrattar).

Om jag förstått rätt så är du sambo med en kille och då undrar jag om ni tittar på tv ihop, gissar att du måste se vissa serier i jobbet och då blir det kanske osynk i tv-tittandet med sambon, eller?
– Nej, jag är inte sambo med min kille, vilket är bra av just den anledningen. Jag har den frihet jag behöver för att kolla igenom tråkiga serier som han skulle somna till. Men jag har inga problem med att se om serier så de riktigt bra ser jag om tillsammans med honom. Så jag är som hans fantastiska egna tv-guide, det är ändå lyxigt tycker jag.

Vilka serier tycker du att QX-läsarna inte får missa om de vill se nåt i påsk?
– För den som vill bli berörd och samtidigt lära sig något är Small Axe på SVT Play fantastisk tv-konst om den västindiska gemenskapen i London på 60-70-80-talen. Mer lättsamma queera tips är Love, Victor på Disney+ och Generation på HBO Nordic. Ungdomsserier som är hoppfullt inkluderande. Nya svenska serien Snöänglar på SVT Play är en mycket sevärd tragi-thriller. Och franska Call My Agents sista säsong på Netflix är såklart ett måste.

Om du får önska dig en serie vilken som helst, vad skulle du vilja se då?
– Att Lisa Kudrow skapar och spelar i en ny komediserie. Hennes The Comeback på HBo Nordic är en av de bästa serier som någonsin gjorts och hon är en av de roligaste och smartaste jag vet.