Det var som upplagt för en skräll när det tjatades om och om igen att PM AKA Wrenkler skulle röstas hem för att han ville det. Lag Nords grundlag paktade istället i hemlighet bort Alex, och PM blev rasande.
Men jag förstår att de röstade bort Alex, han var störst hot i tävlingarna och nu hade de ju chansen att ta bort honom. Robinson ÄR en tävling och då måste man spela listigt. PMs barnsliga gnäll medan han lekte med händerna över elden efter ö-rådet var däremot väldigt bra tv.

Däremot återkommer jag till det jag tryckt på tidigare: Vi missar jättemycket för att produktionen filmar mindre i år. Tidigare år har vi ALLTID fått se klipp i efterhand på hur deltagarna fattar sina beslut. Det är som bortblåst i år och vi fick precis som i fallet Hayes aldrig se vem som låg bakom Alex-kuppen och hur de fem ihoppaktade pratat sig fram till detta. Slarvigt och synd, för Robinson har alltid känts som en otroligt välproducerad apparat. I år är det lite som att programmet bytt produktionsbolag.

Och är det bara jag som tycker att det ges alldeles för mycket mat?
Herregud vad det äts! Visst att vinnarlaget belönas, men varför skulle Lag Nord få ÄNNU mer livsmedel efter Robinson-tävlingen? Jag har aldrig sett ett gäng mer välmående deltagare än Johanna, Annki, Andreas och Nord-gänget.

Nåja, nå nu till veckans Robinson-rankning:
Vem är den mest värdige Robinson-vinnaren denna vecka?
(Vi har fått se alldeles för lite av utmanarna för att jag ska kunna ha en åsikt om dem och nästa vecka är några av dem med betydligt mycket mer…)1. Annica (6)
Än en gång offrade hon ett pris för att hennes lagmedlemmar skulle få äta gott. Annica är världens snällaste Robinson-deltagare. Och hon har rättmätigt intagit en mamma-roll i Syd som ser till att saker blir gjorda.2. Sophia (4)
Får tillsammans med Johanna utstå mycket hat i sociala medier för att de vuxenmobbare. Men jag håller inte  med, vem hade klickat med Wrenkler liksom? Och det är väl givet att man säger ifrån när ens lagpolare sabbar i en tävling genom att ösa ner sand i ett hål man håller på att gräva? Däremot var deras beslut om att kakätarna inte skulle få mat barnsligt. De åt ju jämt i Lag Nord, så en portion mer eller mindre hade väl inte gjort nån skillnad? Men jag gillar verkligen Onsala-frisören, hon var ju också grym i veckans immunitetstävling.3. Alexander (1)
Gillar Alex och tyckte det var synd att det var han som fick lämna. Det här med att vara mullvad i en vecka var verkligen ingen kul grej för Alex.  Han har orättvist kämpat i motvind sedan dag ett och nu blev det tack och adjö. När han nu hamnar i Gränslandet och bara tänker ”hämnd”…inte bra för gamla Lag Nord….4. Joanna (5)
Numer en favorit. Säger som det är och har en rimlig inställning (och så delar vi irritationen över Elias). Kämpade också på så hårt att hon höll på att få lämna programmet. DET är dedikation. Men var det inte konstigt att vi fick se ytterligare ett hemma-klipp med Joanna som visade en helt annan sida av henne? När hon kom in presenterades hon som en kaxig vindrickande brud, nu var det fullt fokus på att hon tävlat i Iron man och är en ”all in-människa”.5. Olivia (2)
VIP-drinkbordsservitrisen kämpar på riktigt bra och har visat sig vara en uthållig och kämpande deltagare. Jag tror som jag sagt tidigare att hon kan gå långt, för hennes medtävlande fortsätter att underskatta henne.6. Dennis (6)
En reko och stark deltagare som känns schyst och rättvis. Tar inte så stor plats, vilket kommer gynna honom i längden.7. Johanna (13)
Relativt lugn vecka för Johanna. Men kämpade på bra i immunitetstävlingen med Sophia, och visade kämparanda. Dessutom fick vi se lite av Johannas Lidingö-liv, och jag vill ju gilla henne. Det är en fin liten girl power-pakt hon och Sophia har.8. Andreas (8)
Äntligen fick Andreas lite plats i programmet. Eller rättare sagt to, då han varit så otroligt anonym sedan starten. Fast det kan å andra sidan vara en enorm fördel, som gör att man tar sig långt. Snyggt dock att han i alla fall försökte prata vett i Wrenkler, men det var ju ju som att prata med en vägg.9. Wrenkler (12)
Jag förstår verkligen hans irritation över lagkamraternas svek, men herregud: Robinson är en tävling som BYGGER på svek och kupper. Att han blir arg är en sak men beter sig som en blöja är en annan. Men han ska ha en eloge för att han drog ihop den där (olönsamma) fiskeburen. Han försöker i alla fall.10. Ludvig (9)
Fortsatt låg profil, man får ingen riktig feeling för vem han är, vad han kan och vad han vill.11. Annki (11)
Annki alltså. Med sina blåbärsläppar, orimliga luggtofsar och oändliga käckhet. Är alldeles för hurtig för att jag skulle orka ha henne som lagmedlem, och jag vill se lite svärta nu!12. Elias (11)
Hatten av för Elias som inför varje tävling försöker peppa sitt lag till vinst. Och denna gång gick det och de slapp öråd. Däremot är det alltid gnäll: Tycker inte om sylt, äter inte fisk, är trött, vill sova..bla bla. Jag vill se Elias knipa igen och bara kämpa. Och helt orimligt resonemang angående Lag Syds godisvinst. Klart han hade tjänat på att inte dela upp det, han hade lätt vräkt i sig mest. Självisk och gnällig med noll självinsikt: Nej, Elias är ingen favorit.