När andra 16-åringar har fullt upp med läxor och kärlekstrubbel, kan Jamie New inte sluta tänka på läppstift och högklackat. Musikalsuccén om tonårskillen med draqgueen-drömmar har (som QX tidigare uppmärksammat) blivit film, och nu är det bara några få veckor kvar till premiär!

Everybody’s Talking About Jamie gick upp på brittiska teaterscener för fyra år sedan, och har sedan dess vunnit ett flertal priser och gått på export både till USA och Japan.

Och precis som musikalen ska filmversionen tackla teman som fördomar, mobbning och homofobi, när vår fabulösa huvudperson dansar ut ur garderobsmörkret och hittar sin plats i rampljuset. Förutom nykomlingen Max Harwood syns här även Richard E. Grant i rollen som hans mentor, den gamla divan Loco Chanelle.

Fun fact: Everybody’s Talking About Jamie bygger på verkliga händelser. Musikalen inspirerades av BBC:s dokumentär Jamie: Drag Queen at 16 som sändes år 2011 och handlade om just en ung gaykille som presenterade sitt alter ego Fifi la True på skolbalen.

Filmen ser du på streamingtjänsten Amazon Prime Video från 17 september.