Det har varit en intensiv sommar för Peter Jöback, inspelning av Så Mycket Bättre, Sommar i P1, konserter och nu på tisdag Allsång på Skansen. Dessutom väntar en digital konsert från hans egen trädgård den 19 augusti. Och idag ger han ut ny musik i form av singeln Better Man.
Peter berättar att låten är inspirerad av de rörelser som satts igång de senaste åren som #Metoo, Black Lives Matter, Stop Asian Hate och Greta Thunbergs Climate Strikes.
– Vi är i en tid av förändring – vi har fått nog. Folk vågar göra sina röster hörda och vi måste lyfta blicken – se The Big Picture. ”To be a better man is to start doing what’s right instead of doing what is selfish”. Vi har en chans att förändra världen, vi står vid ett tydligt vägskäl och ansvaret ligger hos oss alla. Börja med dig själv som Gandhi sa, var förändringen du vill se i världen. Det är vad denna låt handlar om. Att vi, man som kvinna, ska välja att bli The Better Man, säger Peter Jöback.

Lyssna på låten här: https://lnk.to/PeterJobackBetterMan

Ny musik – och en ny bok på väg. Under hösten släpps självbiografin Att bära sig själv. Där berättar Peter öppet hela sin historia ”om hur han lyckades bli en av Sveriges största artister, trots ett bagage av familjehemligheter, skuldkänslor och skam”, skriver förlaget. Vi lär få höra mer när Peter Jöback gästar Tildes talkshow i TV4 ikväll.