Hej Marika, hur mår du denna sista fredag i januari?
– Tack bra. Vi åkte ut till vårt lantställe i Småland redan igår så vi får en långhelg här. Mia sitter och jobbar och jag sitter och låtsasjobbar.

Haha, vad betyder det?
– Det ser ut som jag jobbar men egentligen sitter jag och spelar Candy crush (skrattar).

Ikväll ser vi dig och din fru Mia i talkshowen ”Carina Bergfeldt”, hur var det?
– Det var verkligen jättekul, och extra kul att Mia var med. Hon är inte bekväm med tv-kameror och sa ‘aldrig mer’ efter att vi var med i ”Tillsammans med Strömstedts”. Men nu ställde hon upp för min skull och det blev väldigt trevligt. Bra gäster och Carina är ju extremt professionell, varm och påläst.

Imorgon ser vi dig i sista avsnittet av ”Stjärnorna på slottet”, hur har reaktionerna efter dessa program varit?
– Nämen alltså, det har varit helt otroligt, jag har ALDRIG fått sånt gensvar någonsin. Jag har fått så mycket kärlek och värme från folk, och jag är ju van vid att folk är lite arga och sura på mig (skrattar). Men det känns som många av de som inte förstått mig och min humor förut förstår mig nu och sättet jag skämtar på. Många har gått in på Netflix och kollat på mina shower och fattat grejen med mig nu och jag har fått många fina personliga meddelanden.

Fem lördagar med miljonpublik och nu Bergfeldt, ditt instagram exploderar har jag sett.
– Ja, det är underbart! Måtte det fortsätta (skrattar). Jag tycker det är jättekul att kunna nå ut direkt till följarna, men jag har dålig koll på vilka som följer mig, huvudsaken man har en god ton, sen spelar det ingen roll om det är ungdomar eller pensionärer.

Var det någon eller något under inspelningen av ”Stjärnorna på slottet” som drabbade dig lite extra?
– Ja! Grynet, jag är helt tagen av hennes story. Hon är en oerhört fin kvinna, att vara lite till åren och ändå så vital, med sån humor och kvickhet. Hon är fantastisk!

Imorgon är det Per Anderssons dag, honom kände du innan?
– Ja, det gjorde jag, men jag fick veta mer om honom, som person. Per är ju den där varma, roliga, snabbtänkta killen som kan vara både supertramsig och allvarlig och oerhört närvarande. Jag tror man får se lite mer av den allvarliga sidan imorgon.

I höst ska du sätta upp en ny show, ”Smalast när man dör vinner”, kan du berätta vad det blir för spännande?
– Det är en show om kroppshetsen som vi alla lever i. Vi ska springa på gym, äta rätt, yoga rätt, stressa till yogan för att varva ner. Varför gör vi så? Showen tar upp mat, träning och hälsa och nu när jag gått ut offentligt med att jag har ett sockerberoende som jag kämpar med och alltid kommer kämpa med så pratar jag om det. Det blir allvar och extremt mycket trams.

Hur vet man att man har ett sockerberoende?
– När hela ens liv och tankar handlar om mat. När man vill att gästerna ska gå hem så man får äta upp kladdkakan själv, när man på väg hem från en middag stannar vid bensinmacken och köper två chokladbollar. När man smusslar med mat. Allt detta är tecken på ett sockerberoende.

Hur mår du idag?
– Nu mår jag faktiskt bra, jag har kämpat med att hitta balansen och tagit väldigt mycket hjälp. Dessutom har jag en fru som både stöttat och stått ut med en betydligt mindre charmig Marika än den man ser på tv. Hon har sett verkligheten. Men idag mår jag bra och är jätteglad.