Hej Edvin, vad händer, du och Johanna säljer slut arenor runt om i Sverige på nolltid?
– Jag veeet! Det är så roligt. Jag fattar ingenting. Det är svårt att in.

Berätta, ni släppte alltså biljetterna i måndags till er arenaturné Ursäkta Live.
– Ja, och efter bara 30 min hade vi sålt ut hela Avicii Arena. Och sen rullade det på. Scandinavium, Malmö Arena och extra datum. Nu har vi släppt biljetter till en tredje föreställning på Avicii Arena, en andra i Scandinavium, en extra i Malmö samt Linköpings Arena. Helt ofattbart!

Vad är Ursäkta Live?
– Ja, vad är det? (skrattar) Man kan säga att det är som en hyllningsshow till oss själva och till våra lyssnare. De som såg när jag och Johanna gjorde Lady Gagas Bad romance på Johannas föreställning Ring Polisen i helgen fick ett smakprov. Det är en underhållande show med dans, musik, snack och extra allt.

Ja, jag såg klippet där ni framförde Bad Romance tillsammans med en massa dansare. Jublet när du klev in på scenen… det var ju öronbedövande!
– Ja, jag hade in-ear på mig när jag stod bakom scenen innan jag skulle in och jag fick gåshud av jublet. Jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle få ett sånt bemötande.

Hur landar man tillbaka på jorden efter det?
– Haha, jag vet inte. Jag har nog fortfarande inte landat, jag är ute och flyger än. Det här har ju varit en dröm jag haft länge, att få sjunga och dansa på scenen. Och att få börja med att göra det på Avicii Arena och inte typ på Scalateatern är ju helt sjukt.

När börjar ni arbeta med Ursäkta Live?
– Vi är mitt uppe i manusarbetet nu, vi skriver för fulla muggar tillsammans med Pål Ströbaek. Sen är det Benke Rydman som regisserar och koreograferar, det är en dröm att jobba med dem.

Vet du redan nu något du kommer att göra i föreställningen?
– Ja, men det är hemligt… Men vi kommer bjuda mycket på oss själva.

Kvällens värdar Edvin Törnblom och Sissela Kyle
Du ledde QX-galan med Sissela Kyle i april, hur var mottagandet och reaktionerna efter det?
– Fantastiskt, jag har ju inte varit så hyperaktiv i hbtq-communityt innan och att då få leda QX-galan med legenden Sissela var otroligt. Jag kände att jag fick visa vad jag går för. Och det landade ju otroligt bra. Och att få en stående ovation av Babsan, jag menar, vad mer kan man begära?

I våras släppte du dessutom boken ”Bögen är lös”, hur går den?
– Jo, men den säljer på bra, jag har fått så många fina DMs från personer som vågar komma ut för sina föräldrar efter att ha läst boken. Jag är så glad att folk verkligen läser den och tar den till sig så man inte bara köper den och låter den ligga. Jag är extra glad att så många tonåringar verkar läsa den och att boken kan vara som en slags vägledning.

Vad är hemligheten med att det går så bra för dig nu och att folk tycker att du är så fantastisk?
– Haha, i mitt huvud har jag alltid varit det, men det är först nu som folk verkar fatta. Sen har jag kanske ett avväpnande sätt och många känner igen sig i mig. Vi är många missfits där ute som kanske är lite för mycket ibland och som känner oss lite misslyckade ibland. Det finns nog en igenkänning i mig, sen hoppas jag att jag är lite rolig också.

Vad gör du i sommar?
– Det blir mycket jobb. Sen ska jag för första gången på stockholmsveckan i Visby på Gotland. Och så en sväng utomlands, men det är i och för sig också jobb…