Dave Chapelles kontroversiella Netflix-show The Closer skapar än en gång rubriker. Igår stod det klart att komikern blivit Emmy-nominerad för Bästa varietéprogram. Något som nu kritiseras på Twitter.

Det var främst Chapelles kommentarer som att ”kön är ett faktum” och att han tog J.K. Rowlings parti och utnämnde sig själv till ”en TERF” som skapade debatt i transcommunityt när The Closer släpptes under förra hösten. Flera Netflix-anställda blev illa berörda och gick ut i protest mot streamingtjänsten.

Showen är nu nominerad till två priser på prestigefyllda Emmy Awards, där även regissören kan vinna. Men kommentarerna i sociala medier lät inte vänta på sig, och många undrar varför ”cancel-kulturen” inte gäller Chapelle.

”Dave Chapelle blev Emmynominerad för sitt transfobiska skräp”, skriver en Twitter-användare.

”Jag vill aldrig någonsin höra en straight cis-man klaga på cancelkulturen igen. Det här är förödande”, kommenterar en annan.

”Äckligt. Så sjukt att ens nominera den specialen”, svarar en person, medan en nöjesjournalist uppmanar Emmys att ”göra bättre ifrån sig”:

Bland årets Emmy-nomineringar finns även (några få) hbtq-inkluderande serier och program som Euphoria, The White Lotus och RuPaul’s Drag Race.