Hon fyllde 64 år tidigare i veckan och i höst firar hon 40 år som artist. Madonna-fans har ytterligare 50 anledningar till att dansa in helgen: idag släpps skivan Finally Enough Love med en imponerande samling ikoniska pophits från artistens långa karriär,

Finally Enough Love: 50 Number Ones kickar igång med en remix-version av Holiday från 1983, och avslutas med hennes senaste singel I Don’t Search I Find. Däremellan hittas alltså hela 50 låtar som toppat Billboard Dance Club Songs-listan genom åren, med allt från Material Girl, Like A Prayer och Vogue till Ray of Light, Hung Up och 4 Minutes.

Skivan utlovar en resa genom popikonens långa karriär men också genom dansmusiktrender från 80-talet till idag. Bakom remixarna står bland andra Avicii, Axwell, Benny Benassi, Felix da Housecat och Pet Shop Boys. En del remixar har aldrig tidigare släppts offentligt.

Ett smakprov med ”bara” 16 låtar släpptes på bland annat Spotify tidigare i somras. Idag landar hela härligheten både på musikstreamingtjänster och på fysisk skiva.

Daniel Holmén, stor beundrare av Madonna sedan barnsben, förklarar för QX.se varför den nya skivan är en big deal bland fans:

– För det första måste det såklart firas att Madonna slagit rekord med 50 ettor på Billboards Dance Club-lista. Hon är den enda artist som haft så många ettor på någon av Billboards listor överhuvudtaget. Sedan är det också första gången några av de här remixerna görs tillgängliga – dels digitalt, dels i något format alls. Dessutom är allting remastrat, så de gamla hitsen låter bättre än vad de någonsin gjort! Och i år har Madonna gjort musik i 40 år, så det finns många anledningar att fira!

En del fans kan säkert tycka att Madonnas bäst-före-datum har passerat. Vad tycker du, är hon fortfarande The Queen of Pop?

– Man kan tycka vad man vill om de senaste albumen eller om de senaste liveframträdandena, men det går inte att överskatta vilken betydelse hon har haft för popkulturen, feminismen och HBTQ-communityt. Och titta bara på låtkatalogen, så otroligt många hits! I och med rekordet har ju ingen haft fler, så då är man såklart The Queen!

Har du själv hunnit lyssna in dig? Vilka av de 50 låtarna är bäst?

– På min powerwalk i morse hann jag igenom 80-talskatalogen fram till Vogue, resten har jag än så länge bara skummat igenom. Så svårt att välja, men Into the Groove är en sån klassisk floorfiller, den tröttnar man aldrig på! Jag återupptäcker också den rejviga versionen av What it feels like for a girl och så är Benny Benassis remix av Celebration så episk!

Saknar du någon låt på skivan?

– Ja, en av mina favoriter, Causing a Commotion är av någon outgrundlig anledning inte med, trots att den också låg etta. Men då hade skivan fått heta 51 number ones, kanske inte lika catchy.