Ikväll börjar Sveriges Mästerkock VIP på TV4, en tävling som förra året vanns av Eric Gadd. Vi tog ett snack med Karl Fredrik inför premiären.

Mästerkocken VIP, berätta hur var den resan?
– Den var fantastisk, så rolig och lärorik. Jag fick träffa så trevliga och kunniga människor, både framför och bakom kamerorna.
Att du kan blommor och trädgård vet vi, men är du även duktig i köket?
– Ja, de säger det! Jag har alltid tyckt om att laga mat.
Vad äter du helst själv till middag?
– En klassisk husmanskost, pannbiff, sås, potatismos, stekt lök, lingon, gurka, sallad.
Skulle du kunna bli vegetarian eller vegan?
– Absolut, älskar vällagad vegetarisk mat. Vegan, tvek på den. Ost är en så viktig del av mitt liv! Även mejeriprodukter!
Handen på hjärtat, vem av dig och Petter är bäst i köket?
– Jag frågade Petter och han sa: ”Den kan du få” (skrattar). Så jag är nog bättre i köket, och jag lagar mest mat hemma hos oss, både till vardag och fest.
Finns det något du absolut inte äter?
– Nja, egentligen inte. Jag är en riktig allätare. Men inälvsmat är inte min melodi, förutom stekt lever som är riktigt gott.
Jag fick ett pressmeddelande om att du och Petter ger ut ett rödvin nu i höst också, vad ska man helst äta till det?
– Det bästa med vårt rödvin är att det passar till det mesta, fylligt, kryddigt och bärigt utan att vara för tungt.
Till sist, berätta…hur gick det för dig i Mästerkocken?
– Det får jag ju inte avslöja men jag kan säga som så, jag fick laga mycket mat!