Oskar är artisten. Dante är kocken. I tv-programmet Weekend hos Zia bjuder de ner kändisar till sitt hus i den italienska byn där de tillbringat stora delar av sin uppväxt. Vi ringde upp Oskar för att få veta lite mer om programmet.

På vilket sätt skiljer sig detta program från andra ”kändisar lagar mat-program” skulle du säga?
– Haha, kanske absolut ingenting eller jättemycket. Jag och min bror är från Italien, har jag sagt det? (skrattar). Det som skiljer sig mest är väl att våra gäster inte lagar nån mat. Och om mat lagas, så är det av Dante. Sen så händer det att Jireel skötte grillen ibland. Våra gäster slängdes in hemma hos mig och Dante och blev direkt en del av vår stämning och jargong. De sättes direkt i arbete, och vissa förpassades till en hängmatta under solen. Det skiljer sig väldigt mycket mellan programmen. Vi tog kanske för lite hänsyn till gästerna så här i efterhand? De fick liksom aldrig lämna oss och åka till något lyxhotell på kvällen utan de sov hemma hos oss. Så det blev lite som en familj till slut ändå.

– Jag och Dante har tillbringat veranda sekund av våra liv i byn där vi har spelat in. Vi har länge velat göra något ihop och denna platsen kändes självklar. Jag har inte varit där på länge på grund av jobb, men Dante är där hela tiden, han är lite av en hjälte i en by. Jag och Dante har heller inte hängt på ett tag, så det kändes fint – och läskigt – att hänga bara vi i vuxen ålder.

Så ni lagar inte mat tillsammans?
– Gud, jag minns inte ens om vi lagade nån mat? (skrattar) Gästerna gick inte hungriga, men det hände så mycket annat, så jag minns det som att maten hamnade lite i skymundan.

Men om du skulle laga mat, lagar du helst mat ensam eller tillsammans med nån?
– Jag lagar helst ingen mat alls. Jag tycker det är mysigt att laga mat till mina vänner och till min kille ibland. Men oftast är  det för tråkigt.

Dante är ju den som gjort sig känd som kocken i er familj, och du artisten. Är upplägget likadant i programmet, bossar han i köket?
– Han bossar absolut i köket. Det är där han briljerar, han är en otrolig kock. Sen är han så charmig och jättesnygg att jag är rädd att alla kommer glömma min existens.

Leda Mello eller ta emot gäster i Italien, vad är svårast?
– Haha det går inte att jämföra överhuvudtaget. Jag är nog lika bra på båda. Det var inte så svårt att leda mello, bara väldigt psykiskt påfrestande!

Om det skulle bli en nästa säsong, vem är drömgästen då?
– Jag vill gärna att Carolina Gynning sover i mitt hus, och i min säng.

Till sist, vilken är världens godaste rätt och var ska den ätas?
– Vet du, jag vill typ koka makaroner och dränka det med ketchup. Sen trycka in det min mun så snabbt så jag hinner göra andra saker i livet som är roligare.