Det blev inte den roligaste starten i Robinson 2022 för Britten Nordström, 46 år, från Farsta Strand. Robinson-fantasten blev direkt ”utröstad” av sitt lag i premiärprogrammet. Men som vanligt går inget som beräknat och snart var Britten den som blev lagledare för Lag Nord. Igår var det ö-råd för Britten och lagkamraterna efter en tuff förlust i Robinson-tävlingen i veckan.

Hur var det att bli utröstad direkt?
– Katastrof! Det var absolut sämsta scenariot. Jag hade sagt till mig själv att klara mig förbi första ö-rådet i alla fall.  Och det gjorde jag ju på sätt och vis. Men jag är lite äldre än de flesta andra som var med och det stod mellan mig, Ulf och L-O. De yngre bestämde sig för en äldre och då blev det jag.  Men hade de kollat vad jag haft för erfarenhet av att leva på en ö så kanske de röstat annorlunda. Jag är ju uppvuxen på landet, och under sommarhalvåret bodde jag på en ö utan rinnande vatten.

Men du fick sätta ihop ditt lag sen. Varför valde du som du gjorde?
– Jag resonerade helt enkelt med hjärtat. De personerna jag valde hade visat omtanke både innan och efter jag ”röstades ut”.

Vem klickade du bäst med?
–  Valle. Vi drog några meningar med varandra och kände vi skulle kunna teama bra ihop.

Vad hade du med dig för personlig sak och varför?
– Jag hade med mig en sil som man kan fånga krabbor med, grilla med och gräva i sanden med. Den var i grov stål och tålde en del. Men vi blev ju av med den under ”marknaden” och när Palle tog min sil tog vi hans käraste ägodel, ponchon.

Det lär ha varit mycket djur på ön?
– Jag har sett många av djuren eftersom jag rest mycket. Det var lite ormar, spindlar och apor. Spindlar gillar jag inte, men jag kom över min spindelfobi i Robinson. Ormarna höll sig där dom ska vara bara man stampade i backen. Skorpionerna var kanske farligast, men det var bara att skyffla bort om dom kom för nära.

Hur kommer det sig att du är med i Robinson?
– Jag har ju velat vara med sen 1997, och har sökt tidigare. Men de senaste tre åren har jag inte sökt, och då hände det! De ringde de upp och jag sa ja. Jag har sett varje säsong och jag tycker det är den reality man ska vara med i om man ska vara med i tv. Det handlar om att testa sig själv och sina gränser.

Så, varför är Britten lite extra intressant för QX läsare?
– Jag är väl homosexuell? (skrattar). Jag bor ihop med min tjej i Farsta Strand och öppen med vem jag är. Vi har varit tillsammans i sju år men träffades långt innan det, men var då bara bekanta. Sen blev jag singel och helt plötsligt var det bara vi och det är jag glad för.

Har du någon favoritdeltagare från tidigare år?
Martin Melin är den första så lite speciell därför. Jag gillar verkligen Mirre och Alexandra Zazzi är en skön person. Och Julia berättade ju mycket om sina Robinson-upplevelser så dom har jag läst mycket om.

Är du nervös nu när programmet rullar för hur du skildras?
– Ja, det är klart eftersom man är så beroende av hur programmet klipps. Men jag är mig själv i programmet och tycker jag kan stå för det. Det är klart att man tappade det någon gång, för man är ju hungrig och det är många tuffa och tunga utmaningar.

Vad gör du när du inte är med i Robinson?
– Jag är lite av en slacker och gör allt från sängen: Kollar tv. äter, och spelar. Jag älskar World of Warcraft.

Namn: Britten Nordtröm
Ålder: 46
Bor: Farsta Strand
Civilstånd: Sambo
Yrke: Försäljningschef på kreditupplysningsföretag
Ser helst på tv: Gärna realitys som Robinson och fantasy som Sagan om Ringen.
Husdjur: Vi har en nakenkatt som egentligen är min sambos sons katt.
Ser mest fram emot just nu: Att titta på sig själv på TV. Kommer jag att behöver jag försvara mig framöver? (skrattar) Och nästa resa, vi älskar att resa.
Instagram: @Greatbrittennr1